Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Σοκολατίνα

Ένα γλυκό…… Κ Ο Λ Α Σ Η!!!!!

DSC_0016

Υλικά
1/2 κούπας νερό (12 κ.σ)
7 κουταλιές κακάο
450 γρ. άχνη
1 ΒΙΤΑΜ
7 κροκάδια
1/2 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
7 άσπράδια
1 φακελάκι baking powder
3 βανίλιες
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για το σιρόπι
3 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
λίγο λεμόνι


Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα την άχνη,το κακάο και το νερό.
Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να
λιώσει καλά η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

SV100300

Ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα το ΒΙΤΑΜ και ανακατεύουμε
να λιώσει.Προσθέτουμε και το κονιάκ.

SV100303

Χτυπάμε τα κροκάδια ελαφρά.

SV100301

Τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά!

SV100305

Από το μείγμα κρατάμε 2 κούπες και τις φυλάσσουμε στο ψυγείο.

SV100308

Βάζουμε σε μπολ τα ασπράδια με το μπέικιν τις βανίλιες και το αλεύρι.
Χτυπάμε με το μίξερ για 1 λεπτό.

SV100302

SV100309

Αδειάζουμε μέσα στο μπολ το μείγμα της κατσαρόλας και
χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.

SV100311

SV100312

Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί με διάμετρο 30 εκ.καλά βουτυρωμένο.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο
για περίπου 3 τέταρτα.

SV100313

Όταν ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά.

SV100316

Περιχύνουμε με προσοχή το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.

SV100319

Αφήνουμε για λίγη ωρίτσα το γλυκό να τραβήξει όλο το
σιρόπι και να κρυώσει.

SV100320

Στη συνέχεια παίρνουμε το μείγμα από το ψυγείο και το
αδειάζουμε πάνω από το κρύο γλυκό.

SV100324

SV100325

Έτοιμο!!!!

SV100330

Αν θέλετε μπορείτε να το στολίσετε όταν κρυώσει καλά με σαντιγί και κερασάκια
μαρασκίνο ή όπως αλλιώς εσείς νομίζετε.

DSC_0022

Υπέροχο ζουμερό και τόσο σοκολατένιο είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσετε παράφορα!!

DSC_0006

2 σχόλια:

  1. Νομίζω θα ηταν προτιμοτερο το μειγμα που κραταμε στην ακρη για να το ριξουμε στο τελος να μην περιεχει αυγα,λογω του οτι ειναι ωμα....
    φιλικα,Κατερίνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλεξανδρακι μου εγινε τελειο !!! Δεν είχα ζαχαρη άχνη και έβαλα κανονική και εγινε μια χαρά :) όσο για το ωμο αυγό δεν υπάρχει κανένας απολυτος φόβος γιατι ειναι τόσο υψηλή η θερμοκρασία οταν τα βάζουμε που ψήνεται ;) Σ´ευχαριστω πολυ για την υπέροχη συνταγη <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...