Πεντανόστιμη πίτα με ελάχιστο κόπο……
Υλικά
1 δόση ζύμη για σπιτική σφολιάτα
λάδι για το άλειμμα των φύλλων
για τη γέμιση
2 κιλά κολοκύθια πράσινα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 1/2 κούπα χοντροτριμμένη φέτα
3 αβγά
2 κουταλιές γάλα εβαπορέ
1/2 κούπα άνηθο
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
Τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι,1-2 ώρες.
Τα στύβουμε με τα χέρια μας ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,
να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερο από το νερό τους.
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα μαζί τα υλικά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο της
σπιτικής σφολιάτας.
Απλώνουμε επάνω τη γέμιση ομοιόμορφα.
Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε τις άκρες σε κόθρο.
Χωρίζουμε την πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με μπόλικο λάδι
(το σπιτικό φύλλο χρειάζεται αρκετό λάδι).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς,για μία ώρα.
Αφού ψηθεί η πίτα,τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε έξω
ξεσκέπαστη,για να μη νοτίσει το φύλλο.
ΣΗΜ:Για να αποφύγετε τη διαδικασία ανοίγματος του φύλλου,μπορείτε
να χρησιμοποιήσετε σφολιάτα εμπορίου.
Πολύ προσοχή θα πρέπει να δώσετε στο στύψιμο του κολοκυθιού.
Αν μείνει πολύ νερό,θα νοτίσει το κάτω φύλλο και η πίτα θα είναι σαν άψητη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου