Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Kολοκυθοτυρόπιτα

Πεντανόστιμη πίτα με ελάχιστο κόπο……

SV100664

Υλικά
1
δόση ζύμη για σπιτική σφολιάτα
λάδι για το άλειμμα των φύλλων

για τη γέμιση
2 κιλά κολοκύθια πράσινα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 1/2 κούπα χοντροτριμμένη φέτα
3 αβγά
2 κουταλιές γάλα εβαπορέ
1/2 κούπα άνηθο


Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
Τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι,1-2 ώρες.
Τα στύβουμε με τα χέρια μας ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,
να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερο από το νερό τους.

SV100652

Ανακατεύουμε σε μπολ όλα μαζί τα υλικά.

SV100654

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο της
σπιτικής σφολιάτας.
Απλώνουμε επάνω τη γέμιση ομοιόμορφα.

SV100655

Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε τις άκρες σε κόθρο.
Χωρίζουμε την πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με μπόλικο λάδι
(το σπιτικό φύλλο χρειάζεται αρκετό λάδι).

SV100659

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς,για μία ώρα.
Αφού ψηθεί η πίτα,τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε έξω
ξεσκέπαστη,για να μη νοτίσει το φύλλο.

SV100660 

ΣΗΜ:Για να αποφύγετε τη διαδικασία ανοίγματος του φύλλου,μπορείτε
να χρησιμοποιήσετε σφολιάτα εμπορίου.
Πολύ προσοχή θα πρέπει να δώσετε στο στύψιμο του κολοκυθιού.
Αν μείνει πολύ νερό,θα νοτίσει το κάτω φύλλο και η πίτα θα είναι σαν άψητη!!!


SV100674

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...