Τρώμε σπιτικά,τρώμε υγιεινά.
Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι
1 κούπα χλιαρό γάλα
1/3 κούπας(75 γρ.)βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι στεγνή μαγιά μπύρας
2 αβγά
για το άλειμμα
1 κροκάδι
1 κ.σ. νερό
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι εκτός από 1/2 κούπα και ανοίγουμε
μία λακούβα στο κέντρο.
Βάζουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε όσο χρειάζεται για να γίνει μία λεία ζύμη.
Την πλάθουμε σε μία μπάλα και την αλοίφουμε με βούτυρο.
Την αφήνουμε να μείνει σκεπασμένη σε χλιαρό μέρος,ώσπου να
διπλασιαστεί σε όγκο,για περίπου μία ώρα.
Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζουμε
σε τρία μέρη.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι της ζύμης σε στρόγγυλο φύλλο με
διάμετρο 30 εκατοστά.
Χωρίζουμε το κάθε φύλλο με κοφτερό μαχαίρι στα 8.
Αλοίφουμε με βούτυρο και τα τυλίγουμε σε ρολά.
Τα βάζουμε σε ταψί και τους δίνουμε σχήμα κρουασάν.
Τα αφήνουμε 30 λεπτά σε ζεστό περιβάλλον,ώσπου να
διπλασιαστούν σε όγκο.
Τα αλοίφουμε με το κροκάδι του αβγού χτυπημένο με το νερό.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη από την παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 18 λεπτά
περίπου ή ώσπου να ροδίσουν.
Με αυτή τη συνταγή γίνονται 24 πολύ νόστιμα αλμυρά κρουασάν.
Μπορείτε εάν θέλετε να παραλείψετε την παρμεζάνα,να τα ψήσετε
σκέτα ακολουθώντας όλη την παραπάνω διαδικασία και αφού ψηθούν
να τα γεμίσετε με υλικά της επιλογής σας,γλυκά ή αλμυρά.
Καλησπερα και πολλα συγχαρητηρια για τα καλουδια που φτιαχνεις..μια ερωτηση,μαγια μπυρας που μπορω να βρω;εχει το σουπερ μαρκετ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα.
ΔιαγραφήΜαγιά μπύρας,σε σκόνη,υπάρχει σε όλα τα Σ/Μ
στα ράφια με τα είδη ζαχαροπλαστικής
κοντά στο baking powder κ.λ.π.
Καλό βράδυ από μένα,
Αλεξάνδρα