Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Κρουασάν παρμεζάνας

Τρώμε σπιτικά,τρώμε υγιεινά.


SV101101

Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι
1 κούπα χλιαρό γάλα
1/3 κούπας(75 γρ.)βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι στεγνή μαγιά μπύρας
2 αβγά

για το άλειμμα
1 κροκάδι
1 κ.σ. νερό

1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι εκτός από 1/2 κούπα και ανοίγουμε
μία λακούβα στο κέντρο.
Βάζουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά.

SV101042

Ζυμώνουμε όσο χρειάζεται για να γίνει μία λεία ζύμη.

SV101043

Την πλάθουμε σε μία μπάλα και την αλοίφουμε με βούτυρο.
Την αφήνουμε να μείνει σκεπασμένη σε χλιαρό μέρος,ώσπου να
διπλασιαστεί σε όγκο,για περίπου μία ώρα.

SV101044

SV101057

Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζουμε
σε τρία μέρη.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι της ζύμης σε στρόγγυλο φύλλο με
διάμετρο 30 εκατοστά.

SV101059

Χωρίζουμε το κάθε φύλλο με κοφτερό μαχαίρι στα 8.

SV101061

Αλοίφουμε με βούτυρο και τα τυλίγουμε σε ρολά.

SV101063

SV101064

Τα βάζουμε σε ταψί και τους δίνουμε σχήμα κρουασάν.

SV101067

Τα αφήνουμε 30 λεπτά σε ζεστό περιβάλλον,ώσπου να
διπλασιαστούν σε όγκο.
Τα αλοίφουμε με το κροκάδι του αβγού χτυπημένο με το νερό.

SV101080

Πασπαλίζουμε με μπόλικη από την παρμεζάνα.

SV101082

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 18 λεπτά
περίπου ή ώσπου να ροδίσουν.

SV101083

Με αυτή τη συνταγή γίνονται 24 πολύ νόστιμα αλμυρά κρουασάν.
Μπορείτε εάν θέλετε να παραλείψετε την παρμεζάνα,να τα ψήσετε
σκέτα ακολουθώντας όλη την παραπάνω διαδικασία και αφού ψηθούν
να τα γεμίσετε με υλικά της επιλογής σας,γλυκά ή αλμυρά.

SV101098

2 σχόλια:

  1. Καλησπερα και πολλα συγχαρητηρια για τα καλουδια που φτιαχνεις..μια ερωτηση,μαγια μπυρας που μπορω να βρω;εχει το σουπερ μαρκετ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.

      Μαγιά μπύρας,σε σκόνη,υπάρχει σε όλα τα Σ/Μ
      στα ράφια με τα είδη ζαχαροπλαστικής
      κοντά στο baking powder κ.λ.π.

      Καλό βράδυ από μένα,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...