Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Τiramisu με mascarpone και σοκολάτα

I  LOVE  Tiramisu!!!DSC_0227

Υλικά
2 πακέτα σαβαγιάρ
2 κούπες καφέ espresso ανακατεμένο με
1 σφηνάκι baileys
200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη και χλιαρή
4 κροκάδια
4 ασπράδια
200 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
500 γρ. μασκαρπόνε


για το πασπάλισμα
100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
κακάο


ΕκτέλεσηΛιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την
αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

DSC_0001

DSC_0002

Χτυπάμε σε μπολ τα ασπράδια με τη ζάχαρη να γίνουν
αφράτη μαρέγκα.

DSC_0003          

Προσθέτουμε μέσα τους κρόκους,

DSC_0006

το μασκαρπόνε

DSC_0007

και τέλος τη λιωμένη και χλιαρή κουβερτούρα και τις βανίλιες.

DSC_0009

Ενώνουμε τον καφέ με το Baileys.


DSC_0005

Βουτάμε μέσα πολύ γρήγορα τα σαβαγιάρ και στρώνουμε
ένα ταψάκι με διαστάσεις 22x32 εκ.
Αδειάζουμε επάνω τη μισή από την κρέμα.

DSC_0012

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά με τα
υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα.
Πασπαλίζουμε με το κακάο και την τριμμένη κουβερτούρα.

DSC_0013
Σερβίρουμε σε κομμάτια.


DSC_0194
ΣΗΜ:Φροντίστε τα αβγά που θα χρησιμοποιήσετε στη συνταγή να είναι
όσο το δυνατόν πιο φρέσκα.
Καλό είναι συνταγές που περιέχουν ωμά αβγά να μην καταναλώνονται
από εγκύους !

DSC_0201

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΑΥΤΟ ΧΤΕΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥ,ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΡΠΑΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ANTI ΓΙΑ ESPRESSO KAI BAILΕYS EΒΑΛΑ NES ΚΑΦΕ KAI KONIAK,ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΝΑ'ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Κ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΗΚΑΜΕ ΔΕΝ ΣΕ ΞΑΝΑΧΑΝΟΥΜΕ...ΦΙΛΙΑ!ΣΟΦΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...