Υπέρ-αφράτο κέικ από τη μακρινή
Σουηδία…..
Yλικά
2 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπας γάλα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κούπας αλεύρι
2 βανίλιες
150 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο
για το γλάσο
1 κούπα και 3 κ.σ.άχνη ζάχαρη
4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
4 κ.σ. γαλλικό καφέ
1 κ.σ. κακάο
2 βανίλιες
ινδοκάρυδο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι,τη βανίλια και το μπέικιν.
Χτυπάμε σε άλλο μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και ρίχνουμε το
γάλα με το κακάο.
Στο μπολ με τα αβγά προσθέτουμε το μείγμα των
στερεών υλικών και το μείγμα της κατσαρόλας και
χτυπάμε να ενωθούν.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 26 εκ. και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175
βαθμούς στον πάτο της κουζίνας για 30 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο.
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και
ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Όταν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο,το τρυπάμε πολλές
φορές με ένα ξύλινο σουβλάκι.
Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το γλάσο.
Όσο είναι ακόμη ζεστό το γλυκό,πασπαλίζουμε με
μπόλικο ινδοκάρυδο.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε,αφού κρυώσει καλά.
Αν σας αρέσουν τα αφράτα και ελαφρώς σιροπιασμένα κέικ και
το ακαταμάχητο άρωμα του καφέ,μην περιμένετε καθόλου…
Απλά δοκιμάστε το!
Τη συνταγή μάς έστειλε η φίλη μας Βασιλική από τη Στοκχόλμη.
Yλικά
2 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπας γάλα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κούπας αλεύρι
2 βανίλιες
150 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο
για το γλάσο
1 κούπα και 3 κ.σ.άχνη ζάχαρη
4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
4 κ.σ. γαλλικό καφέ
1 κ.σ. κακάο
2 βανίλιες
ινδοκάρυδο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι,τη βανίλια και το μπέικιν.
Χτυπάμε σε άλλο μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και ρίχνουμε το
γάλα με το κακάο.
Στο μπολ με τα αβγά προσθέτουμε το μείγμα των
στερεών υλικών και το μείγμα της κατσαρόλας και
χτυπάμε να ενωθούν.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 26 εκ. και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175
βαθμούς στον πάτο της κουζίνας για 30 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο.
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και
ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Όταν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο,το τρυπάμε πολλές
φορές με ένα ξύλινο σουβλάκι.
Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το γλάσο.
Όσο είναι ακόμη ζεστό το γλυκό,πασπαλίζουμε με
μπόλικο ινδοκάρυδο.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε,αφού κρυώσει καλά.
Αν σας αρέσουν τα αφράτα και ελαφρώς σιροπιασμένα κέικ και
το ακαταμάχητο άρωμα του καφέ,μην περιμένετε καθόλου…
Απλά δοκιμάστε το!
Τη συνταγή μάς έστειλε η φίλη μας Βασιλική από τη Στοκχόλμη.
einai teleio!!!!apla dokimaste to!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήειναι πεντανοστιμο!κατι διαφορετικο!το ειχα δοκιμασει σε ενα παρτυ που οι οικοδεσποτες ηταν Σουηδοι και ξετρελαθηκα!!
ΑπάντησηΔιαγραφή