Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Mockabittar (Σουηδικό κέικ)

Υπέρ-αφράτο κέικ από τη μακρινή Σουηδία…..

SV105443_thumb10

Yλικά
2 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπας γάλα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κούπας αλεύρι
2 βανίλιες
150 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο

για το γλάσο
1 κούπα και 3 κ.σ.άχνη ζάχαρη
4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
4 κ.σ. γαλλικό καφέ
1 κ.σ. κακάο
2 βανίλιες

ινδοκάρυδο για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι,τη βανίλια και το μπέικιν.

SV105390

Χτυπάμε σε άλλο μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

SV105395

Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και ρίχνουμε το
γάλα με το κακάο.

SV105394

Στο μπολ με τα αβγά προσθέτουμε το μείγμα των
στερεών υλικών και το μείγμα της κατσαρόλας και
χτυπάμε να ενωθούν.

SV105397

SV105402

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 26 εκ. και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175
βαθμούς στον πάτο της κουζίνας για 30 λεπτά περίπου.

SV105405

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο.
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και
ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

SV105406

Όταν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο,το τρυπάμε πολλές
φορές με ένα ξύλινο σουβλάκι.

SV105408

Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το γλάσο.

SV105417

Όσο είναι ακόμη ζεστό το γλυκό,πασπαλίζουμε με
μπόλικο ινδοκάρυδο.

SV105418

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε,αφού κρυώσει καλά.

SV105440_thumb9

Αν σας αρέσουν τα αφράτα και ελαφρώς σιροπιασμένα κέικ και
το ακαταμάχητο άρωμα του καφέ,μην περιμένετε καθόλου…
Απλά δοκιμάστε το!

SV105439_thumb8

Τη συνταγή μάς έστειλε η φίλη μας Βασιλική από τη Στοκχόλμη.

2 σχόλια:

  1. ειναι πεντανοστιμο!κατι διαφορετικο!το ειχα δοκιμασει σε ενα παρτυ που οι οικοδεσποτες ηταν Σουηδοι και ξετρελαθηκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...