Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Γαύρος σαγανάκι

Ένας εκπληκτικός μεζές
αλλά και πεντανόστιμο κυρίως πιάτο!!!


DSC01043[1]

Υλικά
500 γρ.γαύρο
1 πιπεριά κέρατο
1 λεμόνι
πιπεριά καυτερή (προαιρετικά)
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
1 κ.γλ. μουστάρδα
ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα υλικά μας.

DSC01037[1]

Καθαρίζουμε και πλένουμε το γαύρο,τον
αραδιάζουμε όμορφα σ' ένα σαγανάκι.

DSC01032[1]

Ρίχνουμε λάδι,αλάτι,πιπέρι και την πιπεριά
κομμένη σε ροδέλες.

DSC01035[1]

DSC01039[1]

Προσθέτουμε 1 φλ.καφέ νερό και το βράζουμε σε μέτρια
φωτιά.
Σ' ένα βαζάκι ανακατεύουμε το χυμό λεμόνι,τη μουστάρδα
και ένα κ.γ. ρίγανη.

DSC01040[1]

Λίγο πριν το τέλος περιχύνουμε με το dressing το γαύρο.
Το βράζουμε 5 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Το φαγητό πρέπει να μείνει μόνο με το λάδι του.

DSC01043[1]

Συνταγή από τη φίλη Νόπη.

1 σχόλιο:

  1. Τουτο εδω το μεζεδακι το ευχαριστιεμαι οσο τιποτα αλλο!! Καθε μερα θα ετρωγα απ αυτο!!
    Φιλακια Νοπη,φιλακια Αλεξανδρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...