Ένας εκπληκτικός μεζές
αλλά και πεντανόστιμο κυρίως πιάτο!!!
Υλικά
500 γρ.γαύρο
1 πιπεριά κέρατο
1 λεμόνι
πιπεριά καυτερή (προαιρετικά)
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
1 κ.γλ. μουστάρδα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα υλικά μας.
![DSC01037[1] DSC01037[1]](http://lh4.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/S-f-UfkrlJI/AAAAAAAAEv8/psNghDN1sWw/DSC010371_thumb10.jpg?imgmax=800)
Καθαρίζουμε και πλένουμε το γαύρο,τον
αραδιάζουμε όμορφα σ' ένα σαγανάκι.
![DSC01032[1] DSC01032[1]](http://lh3.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/S-f-X-XMYKI/AAAAAAAAEwE/9NffBswVCvk/DSC010321_thumb2.jpg?imgmax=800)
Ρίχνουμε λάδι,αλάτι,πιπέρι και την πιπεριά
κομμένη σε ροδέλες.
![DSC01035[1] DSC01035[1]](http://lh4.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/S-f-bt4GilI/AAAAAAAAEwM/hjkleIvThJI/DSC010351_thumb9.jpg?imgmax=800)
![DSC01039[1] DSC01039[1]](http://lh6.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/S-f-e35DmcI/AAAAAAAAEwU/kLQlwxtPYyo/DSC010391_thumb2.jpg?imgmax=800)
Προσθέτουμε 1 φλ.καφέ νερό και το βράζουμε σε μέτρια
φωτιά.
Σ' ένα βαζάκι ανακατεύουμε το χυμό λεμόνι,τη μουστάρδα
και ένα κ.γ. ρίγανη.
![DSC01040[1] DSC01040[1]](http://lh3.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/S-f-hsrJe_I/AAAAAAAAEwc/-1E7Rn5VfAc/DSC010401_thumb13.jpg?imgmax=800)
Λίγο πριν το τέλος περιχύνουμε με το dressing το γαύρο.
Το βράζουμε 5 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Το φαγητό πρέπει να μείνει μόνο με το λάδι του.
![DSC01043[1] DSC01043[1]](http://lh6.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/S-f-oM_qeTI/AAAAAAAAEwk/pzLCGd5Dt-A/DSC010431_thumb59.jpg?imgmax=800)
Συνταγή από τη φίλη Νόπη.
αλλά και πεντανόστιμο κυρίως πιάτο!!!
![DSC01043[1] DSC01043[1]](http://lh6.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/S-f-ReklK4I/AAAAAAAAEv0/k7o9p-v6AEc/DSC010431_thumb61.jpg?imgmax=800)
Υλικά
500 γρ.γαύρο
1 πιπεριά κέρατο
1 λεμόνι
πιπεριά καυτερή (προαιρετικά)
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
1 κ.γλ. μουστάρδα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα υλικά μας.
![DSC01037[1] DSC01037[1]](http://lh4.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/S-f-UfkrlJI/AAAAAAAAEv8/psNghDN1sWw/DSC010371_thumb10.jpg?imgmax=800)
Καθαρίζουμε και πλένουμε το γαύρο,τον
αραδιάζουμε όμορφα σ' ένα σαγανάκι.
![DSC01032[1] DSC01032[1]](http://lh3.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/S-f-X-XMYKI/AAAAAAAAEwE/9NffBswVCvk/DSC010321_thumb2.jpg?imgmax=800)
Ρίχνουμε λάδι,αλάτι,πιπέρι και την πιπεριά
κομμένη σε ροδέλες.
![DSC01035[1] DSC01035[1]](http://lh4.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/S-f-bt4GilI/AAAAAAAAEwM/hjkleIvThJI/DSC010351_thumb9.jpg?imgmax=800)
![DSC01039[1] DSC01039[1]](http://lh6.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/S-f-e35DmcI/AAAAAAAAEwU/kLQlwxtPYyo/DSC010391_thumb2.jpg?imgmax=800)
Προσθέτουμε 1 φλ.καφέ νερό και το βράζουμε σε μέτρια
φωτιά.
Σ' ένα βαζάκι ανακατεύουμε το χυμό λεμόνι,τη μουστάρδα
και ένα κ.γ. ρίγανη.
![DSC01040[1] DSC01040[1]](http://lh3.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/S-f-hsrJe_I/AAAAAAAAEwc/-1E7Rn5VfAc/DSC010401_thumb13.jpg?imgmax=800)
Λίγο πριν το τέλος περιχύνουμε με το dressing το γαύρο.
Το βράζουμε 5 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Το φαγητό πρέπει να μείνει μόνο με το λάδι του.
![DSC01043[1] DSC01043[1]](http://lh6.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/S-f-oM_qeTI/AAAAAAAAEwk/pzLCGd5Dt-A/DSC010431_thumb59.jpg?imgmax=800)
Συνταγή από τη φίλη Νόπη.
Τουτο εδω το μεζεδακι το ευχαριστιεμαι οσο τιποτα αλλο!! Καθε μερα θα ετρωγα απ αυτο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλακια Νοπη,φιλακια Αλεξανδρα!!