Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Σταφύλι γλυκό του κουταλιού (Πως αποστειρώνουμε τα βάζα)

Σε μια ρώγα από σταφύλι…..
stafili 009

Υλικά

1 κιλό σταφύλια σουλτανί (μόνο τις ρώγες)
700gr.-1000gr. ζάχαρη(η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο γλυκό θέλoυμε να είναι)
1/2 κ.σ. γλυκόζη
ασπρισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σταφύλια από τα κοτσανάκια τους και
τα πλένουμε καλά.Τα βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη σε μία
κατσαρόλα και αφήνουμε,να λιώσει η ζάχαρη,σε χαμηλή
φωτιά.

ergalia 004
Μόλις λιώσει ρίχνουμε και τη γλυκόζη.
Ξαφρίζουμε το γλυκό μέχρι να σταματήσει να βγάζει αφρό.


ergalia 005
Βράζουμε ώσπου να δέσει καλά.
Για να δούμε αν έδεσε το γλυκό στάζουμε λίγο σιρόπι σε
ένα πιατάκι.Αν σχηματίσει σταγόνα που δεν “τρέχει”
το γλυκό μας είναι έτοιμο.

DSCN0619

Ρίχνουμε μέσα τα καθαρισμένα αμύγδαλα.

stafili 003
Τοποθετούμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα.

stafili 010

ΠΩΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΖΑ:
Ένας,ίσως μάλιστα ο πιο απλός,τρόπος να αποστειρώσουμε τα βάζα
μας και που τον τελευταίο καιρό τον διαβάζουμε σε όλα τα σχετικά με τη
μαγειρική ένθετα,τίνει μάλιστα να αντικαταστήσει την παλιά κλασική
μέθοδο του βρασμού,είναι ο παρακάτω:

Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα και τα ξεβγάζουμε με άφθονο νερό.
Τα στεγνώνουμε πολύ καλά με καθαρή πετσέτα και προθερμαίνουμε το
φούρνο μας στους 120 βαθμούς.
Τοποθετούμε τα βάζα μέσα στο φούρνο για 15-20 λεπτά ώστε να
αποστειρωθούν.
Κλείνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε μέσα να παραμείνουν ζεστά μέχρι
να τα χρειαστούμε.
Αυτό είναι όλο!!!Εύκολα και γρήγορα!!!


stafili 004

Τη συνταγή για το γλυκό σταφύλι έφτιαξε και μας έστειλε η φίλη μας Ευδοκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...