Σε μια ρώγα
από σταφύλι…..
Υλικά
1 κιλό σταφύλια σουλτανί (μόνο τις ρώγες)
700gr.-1000gr. ζάχαρη(η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο γλυκό θέλoυμε να είναι)
1/2 κ.σ. γλυκόζη
ασπρισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σταφύλια από τα κοτσανάκια τους και
τα πλένουμε καλά.Τα βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη σε μία
κατσαρόλα και αφήνουμε,να λιώσει η ζάχαρη,σε χαμηλή
φωτιά.
Μόλις λιώσει ρίχνουμε και τη γλυκόζη.
Ξαφρίζουμε το γλυκό μέχρι να σταματήσει να βγάζει αφρό.
Βράζουμε ώσπου να δέσει καλά.
Για να δούμε αν έδεσε το γλυκό στάζουμε λίγο σιρόπι σε
ένα πιατάκι.Αν σχηματίσει σταγόνα που δεν “τρέχει”
το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Ρίχνουμε μέσα τα καθαρισμένα αμύγδαλα.
Τοποθετούμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα.
ΠΩΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΖΑ:
Ένας,ίσως μάλιστα ο πιο απλός,τρόπος να αποστειρώσουμε τα βάζα
μας και που τον τελευταίο καιρό τον διαβάζουμε σε όλα τα σχετικά με τη
μαγειρική ένθετα,τίνει μάλιστα να αντικαταστήσει την παλιά κλασική
μέθοδο του βρασμού,είναι ο παρακάτω:
Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα και τα ξεβγάζουμε με άφθονο νερό.
Τα στεγνώνουμε πολύ καλά με καθαρή πετσέτα και προθερμαίνουμε το
φούρνο μας στους 120 βαθμούς.
Τοποθετούμε τα βάζα μέσα στο φούρνο για 15-20 λεπτά ώστε να
αποστειρωθούν.
Κλείνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε μέσα να παραμείνουν ζεστά μέχρι
να τα χρειαστούμε.
Αυτό είναι όλο!!!Εύκολα και γρήγορα!!!
Τη συνταγή για το γλυκό σταφύλι έφτιαξε και μας έστειλε η φίλη μας Ευδοκία.
Υλικά
1 κιλό σταφύλια σουλτανί (μόνο τις ρώγες)
700gr.-1000gr. ζάχαρη(η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο γλυκό θέλoυμε να είναι)
1/2 κ.σ. γλυκόζη
ασπρισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σταφύλια από τα κοτσανάκια τους και
τα πλένουμε καλά.Τα βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη σε μία
κατσαρόλα και αφήνουμε,να λιώσει η ζάχαρη,σε χαμηλή
φωτιά.
Μόλις λιώσει ρίχνουμε και τη γλυκόζη.
Ξαφρίζουμε το γλυκό μέχρι να σταματήσει να βγάζει αφρό.
Βράζουμε ώσπου να δέσει καλά.
Για να δούμε αν έδεσε το γλυκό στάζουμε λίγο σιρόπι σε
ένα πιατάκι.Αν σχηματίσει σταγόνα που δεν “τρέχει”
το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Ρίχνουμε μέσα τα καθαρισμένα αμύγδαλα.
Τοποθετούμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα.
ΠΩΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΖΑ:
Ένας,ίσως μάλιστα ο πιο απλός,τρόπος να αποστειρώσουμε τα βάζα
μας και που τον τελευταίο καιρό τον διαβάζουμε σε όλα τα σχετικά με τη
μαγειρική ένθετα,τίνει μάλιστα να αντικαταστήσει την παλιά κλασική
μέθοδο του βρασμού,είναι ο παρακάτω:
Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα και τα ξεβγάζουμε με άφθονο νερό.
Τα στεγνώνουμε πολύ καλά με καθαρή πετσέτα και προθερμαίνουμε το
φούρνο μας στους 120 βαθμούς.
Τοποθετούμε τα βάζα μέσα στο φούρνο για 15-20 λεπτά ώστε να
αποστειρωθούν.
Κλείνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε μέσα να παραμείνουν ζεστά μέχρι
να τα χρειαστούμε.
Αυτό είναι όλο!!!Εύκολα και γρήγορα!!!
Τη συνταγή για το γλυκό σταφύλι έφτιαξε και μας έστειλε η φίλη μας Ευδοκία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου