Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Σκορδόψωμα με τυράκι όλο άρωμα

Φτου σκόρδα!!!!


 DSCN2567

Υλικά
1 φλ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο ψιλό του τρίφτη ή στην πρέσα
2 κ.σ.μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ.τυρί κίτρινο τριμμένο της αρεσκείας μας (ό,τι υπάρχει στο ψυγείο μας)
πιπέρι
λίγο αλάτι (μόνο αν το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε είναι γλυκό)
ψωμί μπαγιάτικο κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση
Πρώτα από όλα φτιάχνουμε τη μαρινάτα μας:
ετοιμάζουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε σε ένα βάζο με καπάκι
μαζί με το λάδι,το μαϊντανό,λίγο αλάτι και πιπέρι.
Κλείνουμε το βάζο και το ανακινούμε πάρα πολύ καλά.
Το αφήνουμε στην άκρη ώστε να ενωθούν καλύτερα οι γεύσεις.
Καλό είναι να μείνει καμιά ωρίτσα.

DSCN2332

Στη συνέχεια ανάβουμε το φούρνο μας στο γκριλ στους
240 βαθμούς.Παίρνουμε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί ή
στρώνουμε χαρτί αντικολλητικό στο ταψί που έχουμε και
αραδιάζουμε μέσα τις φέτες μας,τη μία δίπλα στην άλλη.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στην πάνω πάνω θέση.
Εδώ θέλει πολύ προσοχή γιατί οι φέτες αρπάζουν αμέσως.
Οπότε καλό είναι να μην φύγουμε μακριά.Σε δυο-τρία λεπτάκια
το πολύ το ψωμί θα έχει ροδοκοκκινίσει.
Βγάζουμε το ταψί και με προσοχή αναποδογυρίζουμε τις φέτες
μας επειδή καίνε.
Η ψημένη πλευρά πάει από κάτω και η άψητη από πάνω.

DSCN2368

DSCN2371

Βάζουμε σε κάθε άψητη πλευρά με ένα κουτάλι λίγο λίγο
το μείγμα που ετοιμάσαμε.Φροντίζουμε να λαδώσουμε
όλη τη φέτα χωρίς όμως να τη μουσκέψουμε.
Μόλις τελειώσουμε το λάδωμα,συνεχίζουμε με το τυρί
πασπαλίζοντας κάθε φέτα.

DSCN2372

DSCN2374

Βάζουμε πάλι στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι το τυρί να ροδοκοκκινίσει.
Το καλό με αυτά τα σκορδόψωμα είναι ότι είναι ψημένα πάνω κάτω και όχι
ως συνήθως μόνο από επάνω.Το μείγμα καμιά φορά περισσεύει,αλλά δεν
πειράζει,γιατί μπορούμε να κάνουμε πάλι σκορδόψωμα και την άλλη μέρα.
Δε χαλάει αν το βάλουμε στο ψυγείο.

DSCN2569

Τη συνταγή μάς έστειλε η φίλη μας Δέσποινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...