Φτου σκόρδα!!!!
Υλικά
1 φλ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο ψιλό του τρίφτη ή στην πρέσα
2 κ.σ.μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ.τυρί κίτρινο τριμμένο της αρεσκείας μας (ό,τι υπάρχει στο ψυγείο μας)
πιπέρι
λίγο αλάτι (μόνο αν το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε είναι γλυκό)
ψωμί μπαγιάτικο κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
Πρώτα από όλα φτιάχνουμε τη μαρινάτα μας:
ετοιμάζουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε σε ένα βάζο με καπάκι
μαζί με το λάδι,το μαϊντανό,λίγο αλάτι και πιπέρι.
Κλείνουμε το βάζο και το ανακινούμε πάρα πολύ καλά.
Το αφήνουμε στην άκρη ώστε να ενωθούν καλύτερα οι γεύσεις.
Καλό είναι να μείνει καμιά ωρίτσα.
Στη συνέχεια ανάβουμε το φούρνο μας στο γκριλ στους
240 βαθμούς.Παίρνουμε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί ή
στρώνουμε χαρτί αντικολλητικό στο ταψί που έχουμε και
αραδιάζουμε μέσα τις φέτες μας,τη μία δίπλα στην άλλη.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στην πάνω πάνω θέση.
Εδώ θέλει πολύ προσοχή γιατί οι φέτες αρπάζουν αμέσως.
Οπότε καλό είναι να μην φύγουμε μακριά.Σε δυο-τρία λεπτάκια
το πολύ το ψωμί θα έχει ροδοκοκκινίσει.
Βγάζουμε το ταψί και με προσοχή αναποδογυρίζουμε τις φέτες
μας επειδή καίνε.
Η ψημένη πλευρά πάει από κάτω και η άψητη από πάνω.
Βάζουμε σε κάθε άψητη πλευρά με ένα κουτάλι λίγο λίγο
το μείγμα που ετοιμάσαμε.Φροντίζουμε να λαδώσουμε
όλη τη φέτα χωρίς όμως να τη μουσκέψουμε.
Μόλις τελειώσουμε το λάδωμα,συνεχίζουμε με το τυρί
πασπαλίζοντας κάθε φέτα.
Βάζουμε πάλι στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι το τυρί να ροδοκοκκινίσει.
Το καλό με αυτά τα σκορδόψωμα είναι ότι είναι ψημένα πάνω κάτω και όχι
ως συνήθως μόνο από επάνω.Το μείγμα καμιά φορά περισσεύει,αλλά δεν
πειράζει,γιατί μπορούμε να κάνουμε πάλι σκορδόψωμα και την άλλη μέρα.
Δε χαλάει αν το βάλουμε στο ψυγείο.
Τη συνταγή μάς έστειλε η φίλη μας Δέσποινα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου