Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Βαρβάρα

Θρησκεία και παράδοση…

Συνταγές..27

Υλικά
1/2 κιλό σιτάρι
8 κούπες νερό ζεστό
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σταφίδα ξανθή
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/8 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. αλεύρι καβουρδισμένο σε σιγανή φωτιά να πάρει χρώμα
ή κορν φλάουρ

για το πασπάλισμα
καρύδια ψιλοκομμένα
κανέλα

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το σιτάρι και το βάζουμε 12 ώρες μέσα
σε ζεστό νερό για να φουσκώσει.
Την επόμενη μέρα το βάζουμε με το ίδιο νερό σε κατσαρόλα
να βράσει σε σιγανή φωτιά,μέχρι να μαλακώσει,περίπου 2-3 ώρες.

DSCN3958

Όταν είναι έτοιμο,το στραγγίζουμε και κρατάμε το χυλό.
Ξεπλένουμε το σιτάρι με λίγο νεράκι ακόμη και το κρατάμε
και αυτό.

DSCN3962

DSCN3965

Μετράμε το χυλό που στραγγίσαμε,πρέπει να είναι 7 κούπες.
Aν δεν είναι,συμπληρώνουμε με νερό.
Βάζουμε σε κατσαρόλα πάνω στη φωτιά το χυλό

DSCN3966

και ρίχνουμε μέσα μια κούπα από το σιτάρι

DSCN3967

και όλα τα υπόλοιπα υλικά

DSCN3972

μαζί και το αλεύρι που το έχουμε καβουρδίσει προηγουμένως
να πάρει ελαφρά χρώμα ή το νισεστέ,αφού το διαλύσουμε
πρώτα σε λίγο από το χυλό.

DSCN3970

DSCN3975

DSCN3968

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για κανένα δεκάλεπτο και μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά.
Ο χυλός πήζει όσο κρυώνει.Αδειάζουμε σε μπολάκια.
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.
Πριν σερβίρουμε,πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα.

Συνταγές..29

ΠΗΓΗ:Ελληνική κουζίνα ζαχαροπλαστική Β. Αλεξιάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...