Σπιτικές σάλτσες φρούτων,ό,τι
πρέπει για να διακοσμήσετε
cheesecake,τούρτες,black forest
και ό,τι άλλο βάζει το μυαλό σας.
Φτιάξτε τες τώρα που τα φρούτα είναι
φρέσκα και μυρωδάτα και απολαύστε
τες όλο το χειμώνα!!!!
πρέπει για να διακοσμήσετε
cheesecake,τούρτες,black forest
και ό,τι άλλο βάζει το μυαλό σας.
Φτιάξτε τες τώρα που τα φρούτα είναι
φρέσκα και μυρωδάτα και απολαύστε
τες όλο το χειμώνα!!!!
Υλικά
4 κούπες φρούτα (φράουλες σε φέτες ή βερίκοκα χωρίς
κουκούτσι σε φέτες ή κεράσια χωρίς κουκούτσι ολόκληρα κ.ά)
1 κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές κορν φλάουρ
4 κουταλιές χυμό λεμονιού ή λίγο κρεμόριο
4 κουταλιές κονιάκ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε και βάζουμε τα φρούτα σε
αντικολλητική κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ
(μη παραλείψετε αυτή τη διαδικασία)
και τη ρίχνουμε πάνω στα φρούτα.
Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
Σιγοβράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας
κατά διαστήματα,μέχρι να πήξει και να γίνει γυαλιστερή.
Αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε,προσθέτουμε το κονιάκ.
Διατηρείται μία εβδομάδα στο ψυγείο και πολλούς μήνες στην
κατάψυξη κλεισμένη ερμητικά σε πλαστικό σκεύος.
ΣΗΜ:Η ζάχαρη μπορεί να αυξηθεί σε περίπτωση που τα φρούτα
δεν είναι πολύ γλυκά και να γίνει 1 1/2 κούπα.
ΣΑΛΤΣΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ
ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΣΑΛΤΣΑ ΚΕΡΑΣΙ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου