Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Πεσκανδρίτσα σούπα

Σούπ(ερ)!!!

DSC01417[1]

Υλικά
1-1 1/2 κιλό πεσκανδρίτσα (ή φανάρι)
2-3 μέτριες πατάτες σε κυβάκια
5-6 καρότα σε ροδέλες
1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι στο multi
λίγο λιγότερο από 1/2 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι

προαιρετικά μερικές καραβίδες ή γαρίδες

για το
αβγολέμονο
1 αβγό
1 λεμόνι το χυμό του


Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ψάρι μας και το βάζουμε σε κατσαρόλα
με νερό που να το σκεπάζει μαζί με μια κοφτή κ.σ αλάτι.

DSC01407[1]

Όταν αρχίσει να βράζει καθαρίζουμε τον αφρό.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και να τσιμπιέται με το πιρούνι.
Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα,το καθαρίζουμε από
τα κόκαλα και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Το αφήνουμε στην άκρη.
Στραγγίζουμε το ζουμί που έβρασε το ψάρι.

DSC01409[1]

Ετοιμάζουμε όλα τα λαχανικά που θα χρειαστούμε.

DSC01410[1]

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το καρότο και τις πατάτες και σοτάρουμε λίγο ακόμη.
Συμπληρώνουμε με το ζουμί από το βρασμένο ψάρι,τόσο ώστε
να σκεπάζονται αρκετά τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το σέλινο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά
χωρίς καπάκι!
Ίσως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο νερό.

DSC01412[1]

Αφού βράσουν τα λαχανικά και 10 λεπτά περίπου πριν την
ολοκλήρωση του ψησίματος,προσθέτουμε το ψάρι και αν
θέλουμε τις καραβίδες ή τις γαρίδες.

DSC01415[1]

Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμάζουμε το αβγολέμονο
και αβγοκόβουμε τη σούπα.

DSC01416[1]

ΣΗΜ:Βράζουμε πάντα τις ψαρόσουπες με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας
για να μην κρατάει το ψάρι τη βαριά μυρωδιά του.
Οι ποσότητες των υλικών της συνταγής είναι σχετικές και μπορεί ο καθένας
να τις αυξομειώσει ανάλογα το γούστο του.
Με την ίδια διαδικασία μπορούμε να φτιάξουμε όλες τις ψαρόσουπες με
μπακαλιάρο,ροφό,χελιδονόψαρο,χριστόψαρο,σκορπιό,κ.ά.


DSC01421[2]

Συνταγή από τη φίλη μου Νόπη.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...