Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Μuffins με απίθανη γεύση doughnut!!!

Απαιτώ να τα δοκιμάσετε!!!
Δεν υπάρχουν!

Συνταγές..6

Υλικά
1 1/3 κούπας αλεύρι
1 1/2 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ.αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα
1/3 κούπας ηλιέλαιο
3/4 κούπας ζάχαρη
1 αβγό
3/4 κούπας γάλα

για την επικάλυψη
1/2 κούπας βούτυρο
2/3 κούπας ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ αλεύρι,baking powder,αλάτι και κανέλα.

DSCN3499

DSCN3500

Σε άλλο μπολ βάζουμε το λάδι,τη ζάχαρη,το αβγό και το γάλα.

DSCN3501

Αδειάζουμε το μείγμα των στερεών υλικών μέσα στα υγρά
και ανακατεύουμε να ενωθούν.

DSCN3502

DSCN3503

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες θήκες φόρμας για muffins.

DSCN3505

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς
Κελσίου για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά
από πάνω.
Στο μεταξύ ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα

DSCN3508

Λιώνουμε το βούτυρο και βουτάμε τα muffins ένα-ένα
όσο είναι ακόμη ζεστά,αφού προηγουμένως τα βγάλουμε
με προσοχή από τη φόρμα.

DSCN3511

Τα περνάμε αμέσως από το μείγμα ζάχαρης-κανέλας.

DSCN3509

Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και σερβίρουμε.

DSCN3515

Αν έχετε φόρμες με τρύπα αδειάστε το μείγμα μέσα σε αυτές.

DSCN3506

Θα δείτε τα muffins σας να μετατρέπονται στην κυριολεξία σε doughnuts.

DSCN3512

5 σχόλια:

  1. Επιτέλους τα έκανα! Τα είχα βάλει καιρό στο μάτι!
    Αρκετά καλά, λίγο πιο πολλή ζάχαρη νομίζω πώς ήθελε η ζύμη (για τα δικά μου γούστα)..
    Σε παρακαλώ όμως βάζε και τις δοσολογίες με γραμμάρια ή ml γιατί δεν έχω κούπα-μεζούρα..Όπου είναι δυνατόν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΕΙΑ ΕΓΙΝΑΝ!!!!
    Θυμίζουν πράγματι doughnut!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία !!!
    Συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...