Print Friendly and PDF

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Κέικ καρότου με σοκολάτα

Υπέροχο κέικ για όλες τις ώρες!!!

ff

Υλικά
2 1/2 κούπας αλεύρι που φουσκώνει
1/2 κουταλάκι σόδα
2/3 κούπας κακάο
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπας γάλα
4 αυγά
1 κούπα μαργαρίνη
2 κούπες λεπτοτριμμένο καρότο


Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπόλ του μίξερ και χτυπάμε 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα!
Βγάζουμε απο το φούρνο αφήνουμε 5 λεπτά και αναποδογυρίζουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει.
Εγώ το προτιμάω σκέτο αλλά όποιος θέλει μπορεί να φτιάξει ένα πολύ ωραίο γλάσο με κριμ τσιζ.

Υλικά
για το γλάσο με κριμ τσιζ

200 γρ κριμ τσιζ
1/2 κούπας μαργαρίνη (οχι soft)
3 κούπες άχνη
1 βανίλια
3 κουταλιές ψηφίδες σοκολάτας

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα 4 πρώτα υλικά να ενωθούν .
Προσθέτουμε και ανακατεύουμε τις ψηφίδες.
Καλύπτουμε το κέικ!

Η συνταγή είναι της Αλεξίας Αλεξιάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...