Όλο ούζο,ούζο,ούζο το βαρέθηκα…
φέρτε μου ένα τσιπουράκι που τ’ορέχτηκα!!!!
Υλικά
για τη βάση
3 μεγάλα μήλα πλυμένα,καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες
καρύδια χοντροαλεσμένα
κανέλα
σταφίδες (ξανθές ή μαύρες)
125 γρ. Βιταμ ή βούτυρο
3/4 κούπας ζάχαρη
1/2 ποτήρι του κρασιού τσίπουρο περίπου 100 ml.
για το μείγμα του κέικ
4 αβγά
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. baking powder
1 βανίλια ή ξύσμα από λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ταψί με διάμετρο 27 εκ. απλώνουμε στη βάση το βούτυρο ή το ΒΙΤΑΜ.
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και απλώνουμε τις σταφίδες και τα καρύδια.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη να πάει παντού.
Στρώνουμε από πάνω τις φέτες των μήλων και περιχύνουμε με το τσίπουρο.
Βάζουμε το ταψάκι μας στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180
βαθμούς C, αντιστάσεις πάνω κάτω,και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ και τα χτυπάμε με το μίξερ
στη δυνατή ταχύτητα 3-4 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί μας από το φούρνο και αδειάζουμε πάνω στα μήλα το μείγμα του κέικ.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο στην ίδια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα και
10 λεπτά ανάλογα το φούρνο ή ώσπου να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα
,αν την βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να σταθεί και να μισοκρυώσει και
αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε πιατέλα.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και σερβίρουμε.
φέρτε μου ένα τσιπουράκι που τ’ορέχτηκα!!!!
Υλικά
για τη βάση
3 μεγάλα μήλα πλυμένα,καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες
καρύδια χοντροαλεσμένα
κανέλα
σταφίδες (ξανθές ή μαύρες)
125 γρ. Βιταμ ή βούτυρο
3/4 κούπας ζάχαρη
1/2 ποτήρι του κρασιού τσίπουρο περίπου 100 ml.
για το μείγμα του κέικ
4 αβγά
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. baking powder
1 βανίλια ή ξύσμα από λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ταψί με διάμετρο 27 εκ. απλώνουμε στη βάση το βούτυρο ή το ΒΙΤΑΜ.
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και απλώνουμε τις σταφίδες και τα καρύδια.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη να πάει παντού.
Στρώνουμε από πάνω τις φέτες των μήλων και περιχύνουμε με το τσίπουρο.
Βάζουμε το ταψάκι μας στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180
βαθμούς C, αντιστάσεις πάνω κάτω,και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ και τα χτυπάμε με το μίξερ
στη δυνατή ταχύτητα 3-4 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί μας από το φούρνο και αδειάζουμε πάνω στα μήλα το μείγμα του κέικ.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο στην ίδια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα και
10 λεπτά ανάλογα το φούρνο ή ώσπου να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα
,αν την βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να σταθεί και να μισοκρυώσει και
αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε πιατέλα.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και σερβίρουμε.
Να ρωτήσω, το τσίπουρο είναι με γλυκάνισο? Γιατί δεν το αναφέρεις αλλά το ηδωνικό που είναι στην φωτογραφία είναι με γλυκάνισο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου φίλη.
ΔιαγραφήΤο τσίπουρο δεν είναι με γλυκάνισο.
Αν εσένα όμως σου αρέσει,όπως αρέσει και σ'εμένα,το άρωμα του μπορεις να βάλεις ένα τσίπουρο με γλυκάνισο!
Καλή σου μέρα και πάλι,
Αλεξάνδρα
Αγαπητη Αλεξανδρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΠριν 2 ωρες την εβγαλα απο το φουρνο...με πολυ κοπο κρατηθηκα μεχρι να 'κρυωσει εντελως', οπως ηταν η οδηγια..κ τι απιστευτη γευση ειναι αυτη???? Κ τι απιθανο αυτο το καραμελωμα στο στομα??
Συγχαρητηρια ακομα μια φορα!!
Με εκτιμηση
Εβιτα
Αλεξανδρα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφή2η φορα που εφτιαξα σημερα την 'αναποδη απογειωση γευσης' κ η ανυπομονησια μου ηταν μεγαλυτερη απο την 1η φορα, γιατι ηξερα τι να περιμενω!!!
Φανταστικη!! Απλα φανταστικη!!...κ συναμα ευκολη!!
Πραγματικα ολα τα συγχαρητηρια ειναι λιγα για εσενα!! Κ το καθε ευγε, τελειο, υπεροχο το αξιζεις μεχρι την.. τελευταια μπουκια!!
Σε φιλω πολυ πολυ!
Εβιτα
Είναι ήδη στη μισή ώρα ψήσιμο και έχει φουσκώσει στο κέντρο και έχει σπάσει. Τι έκανα λάθος;
ΑπάντησηΔιαγραφή