Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Απίθανη αμυγδαλότουρτα

Άναμπελ…μύγδαλα!!!

Συνταγές..3

Υλικά
500 - 600 γρ. σαβαγιάρ ζαχαροπλαστείου
400 γρ. αμύγδαλα
2 ermol(σαντιγί σε μεταλλικό κουτί)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
5-6 κ.σ κακάο

Εκτέλεση

Ασπρίζουμε το αμύγδαλο και το κόβουμε με το χέρι
(να είναι χοντροκομμένο).
Το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε
με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο γάλακτος.
Στην συνέχεια το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και το
ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει το κατάλληλο χρώμα.

aaa_001[1]

aaa_002[1]

Χτυπάμε με το μίξερ τις 2 ermol για αρκετή ώρα ώσπου
να αφρατέψουν πάρα πολύ καλά(περίπου 10 λεπτά).

aaa_005[1]

aaa_006[1]

Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά και χτυπάμε
μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

aaa_009[1]

aaa_010[1]

Αφού τελειώσουμε,βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για
λίγη ώρα ώσπου να παγώσει η κρέμα και να μπορούμε
να την απλώσουμε χωρίς να μας τρέχει.βράζουμε το σιρόπι
για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει δυο
βράσεις και στη συνέχεια το κατεβάζουμε από τη φωτιά
και ρίχνουμε το κακάο.Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ξεκινάμε το στήσιμο της τούρτας.
Βουτάμε ελαφρά τα σαβαγιάρ μέσα στο σιρόπι(προσοχή,
δεν βουτάμε ολόκληρο το μπισκότο πάρα μόνο το μισό)και
ξεκινάμε να φτιάχνουμε τον πρώτο πάτο.

aaa_011[1]

Στη συνέχεια βάζουμε μια ποσότητα κρέμας και λίγα αμύγδαλα.
Συνεχίζουμε  με τον ίδιο τρόπο(βάζουμε 2 στρώσεις
σαβαγιάρ και δυο στρώσεις κρέμα).

aaa_012[1] 

Μετά τη δεύτερη στρώση κρέμας βγάζουμε το τσέρκι και
καλύπτουμε και τα πλαϊνά της τούρτας.

aaa_013[1]


Ρίχνουμε μπόλικο αμύγδαλο καλύπτοντας έτσι όλη την τούρτα.
Τη βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν τη σερβίρουμε.
Η δοσολογία αυτή μπορεί να μας δώσει δύο τούρτες διαμέτρου
25 cm. ή μια μεγάλη τούρτα διαμέτρου περίπου 28cm.
DSCN5103

Συνταγή της φίλης μου Ευδοκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...