Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Περί ορέξεως……
Συνταγές..
Υλικά
1 κούπα ελαιόλαδο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4-5 αβγά
4 κούπες κολοκυθάκια σε καρέ(περίπου 3 μέτρια κολοκύθια)
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 1/2 κούπα διάφορα τυριά τριμμένα ή 1 κούπα φέτα και 1/2 κούπα διάφορα κίτρινα πικάντικα τυριά
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι ανάλογα με το πόσο χρειάζεται (εξαρτάται από τα τυριά)


Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπολ με σύρμα ή  μίξερ τα αβγά και το ελαιόλαδο.

DSCN3083

Προσθέτουμε κρεμμυδάκια,άνηθο,αλάτι,πιπέρι και τυριά.

DSCN3085

Ετοιμάζουμε τα κολοκυθάκια.Τα κόβουμε σε καρεδάκια
και μετράμε 4 κούπες.

DSCN3090

Τα βάζουμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε με το αλεύρι καλά.

DSCN3091

Αδειάζουμε τα αλευρωμένα κολοκυθάκια στο μπολ με
το μείγμα αβγό-λάδι και ανακατεύουμε απαλά.
DSCN3092

Αδειάζουμε σε ταψάκι 20χ30 εκ. αφού το βουτυρώσουμε προηγουμένως.
DSCN3093

Στρώνουμε την επιφάνεια.

DSCN3095

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά
περίπου ή ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Συνταγές..2

Η συνταγή με κάποιες αλλαγές είναι της κ. Μπαρμπαρίγου.

2 σχόλια:

  1. Χαίρομε πάρα πολύ που βρήκα τις συνταγές σου! Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει να μάθω τι έγινε και το ένα μπλοκ έγινε δύο αλλά θα απολαύσω μαγειρική και γεύση. Μου έλλειπαν οι συνταγές σου! Να είναι καλά η Μαργαρίτα που σε είχε στο ιστολόγιο της και εσύ που έχεις ωραίες συνταγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η συνταγή είναι καταπληκτική!!! Την φτιάχνω πολύ συχνά και όποιος την δοκίμασε μου ζητούσε τη συνταγή. Στην βασική συνταγή που δίνεις, έχω προσθέσει και δύο φέτες μπέικον ψιλοκομμένο, λίγο σκόρδο σε σκόνη και επίσης πασπαλίζω με σουσάμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...