Print Friendly and PDF

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Καρυδόπιτα με κρέμα

Ζουμερή καρυδόπιτα με νόστιμη κρέμα βανίλιας.
Κόλαση;
ΚΟΛΑΣΗ!!!!!

SV109267

Υλικά
6 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 κουταλάκι baking powder
2 κουταλάκια κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρίφαλο
1 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα

για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κουταλιά γλυκόζη ή 1 κουταλιά χυμό λεμονιού

για την κρέμα
2 3/4 κούπας γάλα
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλιας(όχι στιγμής)
1/4 κούπας ζάχαρη


Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη για περίπου 15 λεπτά,
στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ.

SV109227

Ανακατεύουμε τη φρυγανιά,το baking powder και τα μυρωδικά.

SV109228

Ρίχνουμε το μείγμα σε δόσεις μέσα στα χτυπημένα αβγά,αφού
ελαττώσουμε την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο.

SV109230

Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά και τα καρύδια,
προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν τα αβγά.

SV109232

Αδειάζουμε το μείγμα σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα,
κατά προτίμηση μακρόστενη.

SV109233

Ψήνουμε την καρυδόπιτα στους 175 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι,βράζοντας για 5 λεπτά
(μετράμε από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός) όλα τα υλικά μαζί.

SV109236

Περιχύνουμε την καρυδόπιτα μόλις βγει από το φούρνο με το
ζεστό σιρόπι,ρίχνοντάς το κουταλιά-κουταλιά(δεν το ρίχνουμε
όλο με μιας,γιατί θα κάτσει το γλυκό).

SV109244

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς και αναποδογυρίζουμε
σε πιατέλα.
Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει την κρέμα,διαλύοντας
το άνθος αραβοσίτου σε 1/2 κούπας γάλα,ενώ έχουμε βάλει
το υπόλοιπο σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.

SV109242

SV109243

Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα,προσθέτουμε το μείγμα
με το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε ώσπου να πήξει η κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει κολλώντας στην επιφάνεια πλαστική
μεμβράνη,για να μην πιάσει κρούστα.

SV109246

Όταν αναποδογυρίσουμε την καρυδόπιτα σε πιατέλα,περιχύνουμε
με την κρέμα.
Στολίζουμε με μισά καρύδια.

SV109283

Υπέροχο ζουμερό γλυκό!!!

SV109270

Η συνταγή με μικρές αλλαγές είναι τις κυρίας Αλεξιάδου.

9 σχόλια:

  1. kalispera alex an tha ithela na ti valo se tapsaki ke ti krema apo pano se ti diastasis tha ine? efxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα nouka μου.

      Αν και πάντα αυτό το γλυκό το φτιάχνω σε μακρόστενη φόρμα νομίζω ότι ένα ταψάκι με διάμετρο 26 εκ.
      θα είναι οκ!!!

      Καλή συνέχεια,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα! Συγχαρητήρια για τις συνταγές!!
    Διαβάζω ότι η συγκεκριμένη καρυδόπιτα δεν έχει καθόλου βούτυρο/λάδι και αλεύρι. Έτσι πρέπει να είναι?

    Ευχαριστώ πάρα πολύ!
    Πολίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,η συνταγή είναι όπως ακριβώς τη γράφω Πολίνα μου.
      Ελπίζω να σου αρέσει αν κάποια στιγμή τη δοκιμάσεις.

      Καλό Σ/Κ από μένα.
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα,

    υπέροχη και αυθεντική καρυδόπιτα. Την έφτιαξα μόλις χτες και έγινε ανάρπαστη. Μια ερώτηση. Αν θέλω να φτιάξω τη διπλή ποσότητα αλλά χωρίς αντίστοιχα αυγά, τι πρέπει να κάνω; Με τι μπορώ να τα αντικαταστήσω και να έχω το ίδιο αποτέλεσμα;

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα καλή μου φίλη.

      Χαίρομαι ιδιαίτερα που σου άρεσε η συνταγή,
      λυπάμαι μόνο που δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό που με ρωτάς γιατί όπως μπορεις να καταλάβεις κι εσύ είναι κάτι που πρέπει να το δοκιμάσω πρώτα,ίσως μάλιστα και πάνω από μία φορές,οπότε καταλαβαίνεις ...

      Καλή συνέχεια σου εύχομαι,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  4. Kαλησπέρα!Εψαχνα καιρό να βρω μία τέτοια συνταγή που είχα δοκιμάσει σε κάποια εκδρομή και μου είχε μείνει! Δεν ξέρω αν μπορώ να την κάνω λίγο πιο ελαφριά λόγω διατροφής αλλά σίγουρα σύντομα θα την δοκιμάσω! Ευχαριστούμε για την έμπνευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Αλεξάνδρα και καλή χρονιά!
    Έφτιαξα την παραπάνω συνταγή και μου βγήκε πολύ πολύ ωραία. Γευστική, αρωματική καρυδόπιτα , όσο πρέπει σιροπιασμένη. Στο μόνο σημείο που δεν πέτυχε ήταν στην κρέμα. Όταν κρύωσε ξεκολλούσε απ' την καρυδόπιτα και έτσι χαλούσε η τελική εμφάνιση, στο σερβίρισμα.... Κάποια συμβουλή για επόμενη φορά; Μήπως η κρέμα στιγμής θα ήταν καλύτερη ; Η εκτέλεση της συνταγής έγινε σε δυο φάσεις. Βράδυ- καρυδόπιτα, πρωί - κρέμα.
    Σ' ευχαριστώ για τις ωραίες ιδέες και παρουσιάσεις.
    Ευα Κεφαλλονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετά που σιροπιάζω,αμεσως την ΚΡΈΜΑ έτσι κολλάει στην επιφάνια του σιροπιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...