Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Εκμέκ Κανταΐφι

Απερίγραπτα νόστιμο!!!!!!


SV101339

Υλικά

250 γρ. κανταΐφι
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο

για το σιρόπι
1 1/2 κούπας ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού

για την κρέμα ζαχαροπλαστικής3/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπας κορν φλάουρ
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
2 αβγά
2 βανίλιες
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

για τη σαντιγί
400 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
λίγη βανίλια

για το γαρνίρισμα
αμυγδαλάκι φιλέ καβουρδισμένο


Εκτέλεση
Ξαίνουμε το κανταΐφι και το βάζουμε σε ταψί 26x37.

SV101251

Το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς,για περίπου 30 λεπτά.

SV101253

Βράζουμε για 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού.

SV101258

Περιχύνουμε το κανταΐφι,μόλις αυτό βγει από το φούρνο.Αφήνουμε να κρυώσει.

SV101256

Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής:Ζεσταίνουμε 1 1/2 κούπας από το γάλα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη,το κορν φλάουρ,το υπόλοιπο γάλα και τα 2 αβγά.

SV101262

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε την κρέμα,έως ότου πήξει.

SV101265

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.

SV101266

Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στο κανταΐφι και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.

SV101267

Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σαντιγί και την αδειάζουμε επάνω στο κρύο γλυκό.
Στρώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο αμυγδαλάκι.

SV101305

SV101306

SV101308

Φυλάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε!

SV101335

4 σχόλια:

  1. ήρθα εδώ από την τέλεια φωτογραφία της κρέμας, κρίμα όμως που δεν έβαλες φυστίκια αιγίνης αλλά αμύγδαλα. Πολύ ωραίες οι ιδέες του μπλογκ! το όνομα έμπνευση-έρχεται από το εργαστήρι μαγειρικής του Ολυμπιακού μουσείου ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ νόστιμο και πολύ ελαφρύ συγχαρητήρια Αλεξάνδρα! Το έφτιαξα για τα γενέθλια του άντρα μου και ξετρελάθηκε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1/2 KOYΠΑ CORN FLOUR?ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ευχαριστουμε πολυ για την συνταγη το εφτιαξα κ ηταν τελειο!!!κ ηταν η πρωτη φορα που εφτιαξα εκμε κανταιφι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...