Κόκκινα ζουμερά
κεράσια…μμμμμμμ!!
Τρέλα!!!
Υλικά
450 γρ. φρέσκα κεράσια καθαρισμένα χωρίς κουκούτσια
195 γρ.(1 1/2 κούπας) αλεύρι
1 1/2 κ.γ.baking powder
1/4 κ.γ. αλάτι
2 μεγάλα αβγά
150 γρ.(3/4 κούπας) ζάχαρη
113 γρ.(1/2 κούπας)βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
80 ml.(1/3 κούπας)γάλα
2-3 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Χτυπάμε για 3-5 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα με το μίξερ τα αβγά με
τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν το χρώμα του λεμονιού.
Προσθέτουμε το βούτυρο,το γάλα,τις βανίλιες και το ξύσμα από
το λεμόνι και χτυπάμε λίγο ακόμη με προσοχή,γιατί πιτσιλάει!
Ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι,το baking και το αλάτι και με
σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά,ίσα να βραχούν τα στερεά υλικά μας.
Κρατάμε 15 κεράσια και τα κόβουμε στη μέση.
Τα υπόλοιπα τα ρίχνουμε στο μείγμα μας και ανακατεύουμε απαλά!
Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 23 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Στα 15 λεπτά βγάζουμε το ταψάκι μας από το φούρνο
και βάζουμε στην επιφάνεια του κέικ,με την κομμένη μεριά προς
τα κάτω,τα κεράσια που κρατήσαμε.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του γλυκού μας.
Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μπορούμε να σερβίρετε το γλυκό σκέτο ή να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.
Είναι πεντανόστιμο,ελαφρύ και πολύ ζουμερό!
Απολαύστε το!
Τρέλα!!!
Υλικά
450 γρ. φρέσκα κεράσια καθαρισμένα χωρίς κουκούτσια
195 γρ.(1 1/2 κούπας) αλεύρι
1 1/2 κ.γ.baking powder
1/4 κ.γ. αλάτι
2 μεγάλα αβγά
150 γρ.(3/4 κούπας) ζάχαρη
113 γρ.(1/2 κούπας)βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
80 ml.(1/3 κούπας)γάλα
2-3 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Χτυπάμε για 3-5 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα με το μίξερ τα αβγά με
τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν το χρώμα του λεμονιού.
Προσθέτουμε το βούτυρο,το γάλα,τις βανίλιες και το ξύσμα από
το λεμόνι και χτυπάμε λίγο ακόμη με προσοχή,γιατί πιτσιλάει!
Ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι,το baking και το αλάτι και με
σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά,ίσα να βραχούν τα στερεά υλικά μας.
Κρατάμε 15 κεράσια και τα κόβουμε στη μέση.
Τα υπόλοιπα τα ρίχνουμε στο μείγμα μας και ανακατεύουμε απαλά!
Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 23 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Στα 15 λεπτά βγάζουμε το ταψάκι μας από το φούρνο
και βάζουμε στην επιφάνεια του κέικ,με την κομμένη μεριά προς
τα κάτω,τα κεράσια που κρατήσαμε.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του γλυκού μας.
Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μπορούμε να σερβίρετε το γλυκό σκέτο ή να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.
Είναι πεντανόστιμο,ελαφρύ και πολύ ζουμερό!
Απολαύστε το!
Αλεξανδρα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧθες βραδυ εφτιαξα την παρουσα κερασοπιτα σου κ...θα ειμαι παλι κοινοτοπη εξυμνωντας,ακομα μια φορα,δικη σου συνταγη! Απλα τελεια! Απλα υπεροχη! Απλα καλοκαιρινη, απλα ζουμερη, απλα ελαφρια, απλα πανεμορφη! Μα καλα θα πει καποιος πανεμορφη κερασοπιτα???!! Τι υπερβολικος χαρακτηρισμος?! Κι ομως!! Πανεμορφη επιμενω!! Ειναι ντελικατη λογω μεγεθους κ μονο που τη βλεπεις χαμογελας!
Απο κομματια?? 3 κομματια καταφερα να περισωσω!! χε χε!! Θα πω ψεματα οτι τελειωσε!
Σε φιλω πολυ πολυ!!
Εβιτα
Αλεξανδρακι μου απλα ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑ μπραβο σου κοριτσαρα μου!! Σε αντιθεση με την Εβιτα μονο ενα προλαβα να φαω.... :( Η συνταγη σου εξαπλωθηκε σε οσους τη δοκιμασαν χεχε <3
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενη