Μια πεντανόστιμη τάρτα που θα σας
ενθουσιάσει με την απλότητα της και
το εκπληκτικό γευστικό της αποτέλεσμα!
Απολαύστε την!
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
1 βαζάκι μαρμελάδα spin-span (προτιμήστε κεράσι) ή σπιτική
1 κούπα κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί με
με 4κ.σ.άχνη και1 βανίλια
αμυγδαλάκι καβουρδισμένο
Εκτέλεση
Στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε μια ταρτιέρα.
Κόβουμε με τη βοήθεια μιας ρόδας τα κομμάτια που περισσεύουν.
Τρυπάμε τη σφολιάτα μας πολύ καλά με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς περίπου 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Απλώνουμε επάνω τα 3/4 από το βαζάκι της μαρμελάδας.
Φροντίστε να πάει μαρμελάδα και στις άκρες.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί μας χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με την
άχνη και τη βανίλια.
Στολίζουμε όπως μας αρέσει.Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει!
ενθουσιάσει με την απλότητα της και
το εκπληκτικό γευστικό της αποτέλεσμα!
Απολαύστε την!
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
1 βαζάκι μαρμελάδα spin-span (προτιμήστε κεράσι) ή σπιτική
1 κούπα κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί με
με 4κ.σ.άχνη και1 βανίλια
αμυγδαλάκι καβουρδισμένο
Εκτέλεση
Στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε μια ταρτιέρα.
Κόβουμε με τη βοήθεια μιας ρόδας τα κομμάτια που περισσεύουν.
Τρυπάμε τη σφολιάτα μας πολύ καλά με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς περίπου 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Απλώνουμε επάνω τα 3/4 από το βαζάκι της μαρμελάδας.
Φροντίστε να πάει μαρμελάδα και στις άκρες.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί μας χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με την
άχνη και τη βανίλια.
Στολίζουμε όπως μας αρέσει.Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει!
Τη δοκίμασα αλλά δεν πέτυχε. Η ταρτιέρα θέλει βουτύρωμα πρώτα; Η σφολιάτα δεν φούσκωσε καθόλου όπως στη φωτογραφία, αλλά κόλλησε στην ταρτιέρα και δεν ξεκολλούσε με τίποτα. Ίσως να έφταιγε και το ίδιο το φύλλο σφολιάτας, γιατί δεν μου γέμιζε το μάτι όπως το άπλωνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοφία