Print Friendly and PDF

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Μια τάρτα μα μια τάρτα!

Μια πεντανόστιμη τάρτα που θα σας
ενθουσιάσει με την απλότητα της και
το εκπληκτικό γευστικό της αποτέλεσμα!
Απολαύστε την!
 


 SV107279


Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
1 βαζάκι μαρμελάδα spin-span (προτιμήστε κεράσι) ή σπιτική
1 κούπα κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί με
με 4κ.σ.άχνη και1 βανίλια
αμυγδαλάκι καβουρδισμένο

Εκτέλεση
Στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε μια ταρτιέρα.

SV107260

Κόβουμε με τη βοήθεια μιας ρόδας τα κομμάτια που περισσεύουν.

SV107261


SV107262

Τρυπάμε τη σφολιάτα μας πολύ καλά με ένα πιρούνι.

SV107264

Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς περίπου 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.

SV107269

Απλώνουμε επάνω τα 3/4 από το βαζάκι της μαρμελάδας.
Φροντίστε να πάει μαρμελάδα και στις άκρες.

SV107270


SV107273

Ετοιμάζουμε τη σαντιγί μας χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με την
άχνη και τη βανίλια.
Στολίζουμε όπως μας αρέσει.Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει!

SV107278

1 σχόλιο:

  1. Τη δοκίμασα αλλά δεν πέτυχε. Η ταρτιέρα θέλει βουτύρωμα πρώτα; Η σφολιάτα δεν φούσκωσε καθόλου όπως στη φωτογραφία, αλλά κόλλησε στην ταρτιέρα και δεν ξεκολλούσε με τίποτα. Ίσως να έφταιγε και το ίδιο το φύλλο σφολιάτας, γιατί δεν μου γέμιζε το μάτι όπως το άπλωνα.
    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...