Το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μου χρόνων
και όχι μόνο!!!
και όχι μόνο!!!
Υλικά
για την κρέμα
2 λίτρα γάλα
2 κούπες ζάχαρη
12 αβγά
2 βανίλιες
για την καραμέλα
1 κούπα ζάχαρη
2-3 κουταλιές νερό
2-3 σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα.

Μόλις ζεσταθεί αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε
μέσα τη ζάχαρη.Ανακατεύουμε,να λιώσει καλά.

Σε μπολ βάζουμε τα αβγά.Χτυπάμε καλά.


Αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τα αβγά το γάλα.
Προσθέτουμε τις βανίλιες.

Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε τη ζάχαρη,το νερό
και το λεμόνι.
Βράζουμε ώσπου να πάρουν το χρώμα της καραμέλας.


Στο μεταξύ έχουμε βάλει τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε στο φούρνο,
να ζεσταθεί.Αδειάζουμε την καραμέλα στη ζεστή φόρμα,με προσοχή
να μην καούμε.

Φορώντας γάντια γέρνουμε τη φόρμα μας από όλες τις μεριές,
για να καλυφθεί με την καραμέλα.

Τοποθετούμε τη φόρμα σε μεγάλο ταψί με ζεστό νερό.

Αδειάζουμε μέσα την κρέμα μας,περνώντας την από σουρωτήρι,
για να συγκρατήσει τυχόν κομμάτια αβγού που έχει μέσα.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνοστους 200 βαθμούς
και ψήνουμε για 1 ώρα.

Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί η κρέμα μας,βυθίζουμε
μέσα ένα μαχαίρι.
Αν βγει στεγνό η κρέμα είναι ψημένη,αλλιώς συνεχίζουμε
το ψήσιμο.
Όταν είναι έτοιμο το γλυκό,βγάζουμε από το φούρνο και
αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΗΜ:Βάζουμε τη φόρμα με το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε για αρκετές
ώρες έτσι ώστε με την υγρασία του ψυγείου να υγροποιηθεί η καραμέλα
μας και αναποδογυρίζοντας το γλυκό,να πέσει στην πιατέλα και η υγρή καραμέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου