Print Friendly and PDF

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Κρέμα Καραμελέ

Το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μου χρόνων
           και όχι μόνο!!!

42

Υλικά
για την κρέμα
2 λίτρα γάλα
2 κούπες ζάχαρη
12 αβγά
2 βανίλιες

για την καραμέλα
1 κούπα ζάχαρη
2-3 κουταλιές νερό
2-3 σταγόνες λεμόνι


Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα.

SV109429

Μόλις ζεσταθεί αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε
μέσα τη ζάχαρη.Ανακατεύουμε,να λιώσει καλά.

SV109431

Σε μπολ βάζουμε τα αβγά.Χτυπάμε καλά.

SV109433


SV109435

Αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τα αβγά το γάλα.
Προσθέτουμε τις βανίλιες.

SV109436

Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε τη ζάχαρη,το νερό
και το λεμόνι.
Βράζουμε ώσπου να πάρουν το χρώμα της καραμέλας.

SV109425

SV109437

Στο μεταξύ έχουμε βάλει τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε στο φούρνο,
να ζεσταθεί.Αδειάζουμε την καραμέλα στη ζεστή φόρμα,με προσοχή
να μην καούμε.

SV109441

Φορώντας γάντια γέρνουμε τη φόρμα μας από όλες τις μεριές,
για να καλυφθεί με την καραμέλα.

SV109445

Τοποθετούμε τη φόρμα σε μεγάλο ταψί με ζεστό νερό.

SV109449

Αδειάζουμε μέσα την κρέμα μας,περνώντας την από σουρωτήρι,
για να συγκρατήσει τυχόν κομμάτια αβγού που έχει μέσα.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνοστους 200 βαθμούς
και ψήνουμε για 1 ώρα.

SV109451

Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί η κρέμα μας,βυθίζουμε
μέσα ένα μαχαίρι.
Αν βγει στεγνό η κρέμα είναι ψημένη,αλλιώς συνεχίζουμε
το ψήσιμο.

Όταν είναι έτοιμο το γλυκό,βγάζουμε από το φούρνο και
αφήνουμε να κρυώσει.

SV109464

ΣΗΜ:Βάζουμε τη φόρμα με το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε για αρκετές
ώρες έτσι ώστε με την υγρασία του ψυγείου να υγροποιηθεί η καραμέλα
μας και αναποδογυρίζοντας το γλυκό,να πέσει στην πιατέλα και η υγρή καραμέλα.


31

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...