“Καλύτερο από καλό …τρίκαλο”
Υλικά
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. αλάτι
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 κ.γ. ξίδι
1 πρέζα ζάχαρη
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει (περίπου 250-350 γρ.)
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το χλιαρό γάλα.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
και σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε ένα ζυμαράκι
που δεν κολλάει στο μπολ και στα χέρια μας.
Ανοίγουμε σε λαδωμένο ταψάκι.
Απλώνουμε στην επιφάνεια τη γέμιση που μας αρέσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω κάτω,στην πρώτη από κάτω θέση του φούρνου,για περίπου 25-30 λεπτά.
Σερβίρουμε!!!
Η συνταγή είναι της κ. Μπαρμπαρίγου.
Υλικά
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. αλάτι
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 κ.γ. ξίδι
1 πρέζα ζάχαρη
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει (περίπου 250-350 γρ.)
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το χλιαρό γάλα.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
και σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε ένα ζυμαράκι
που δεν κολλάει στο μπολ και στα χέρια μας.
Ανοίγουμε σε λαδωμένο ταψάκι.
Απλώνουμε στην επιφάνεια τη γέμιση που μας αρέσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω κάτω,στην πρώτη από κάτω θέση του φούρνου,για περίπου 25-30 λεπτά.
Σερβίρουμε!!!
Η συνταγή είναι της κ. Μπαρμπαρίγου.
Πιο ευκολη λυση δεν μπορουσε να υπαρχει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με τελειο αποτελεσμα!!
Καλο βραδυ!!!
Τέλεια ζύμη και πολύ γρήγορη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήboroume na valoume ladi?
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί όχι!
ΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή!!
Πόσες φορές με έχει βγάλει απ τη δύσκολη θέση αυτή η συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένη!
γινεται λεπτη/τραγανη η ψωμωδης?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα.
ΔιαγραφήΑυτό εξαρτάται από το ταψί μέσα στο οποίο θα την ανοίξεις.
Αν είναι μικρό θα γίνει "ψωμώδης" αν είναι
μεγάλο θα γίνει λεπτή και τραγανή!!
Καλή συνέχεια,
Α.
Φαίνεται τοσο λαχταριστή , θα την δοκιμάσω ειμαι και της λατρης της πιτσας, ωραια αναρτηση, φιλιά Μαίρη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα μου μπορώ να την βάλω στο ψυγείο ή στην κατάψυξη και να την ανοίξω την επόμενη μέρα;;;; Callie by Anthomeli
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Callie by Anthomeli
ΔιαγραφήΚαι βέβαι μπορεις να βάλεις και ψυγείο και κατάψυξη.
Κανένα πρόβλημα!
Φιλάκια,
Α.
Σε ευχαριστώ πολύ!!!
ΔιαγραφήΠολύ ωραία!! Εύκολη και γρήγορη! Μπράβο!!
ΑπάντησηΔιαγραφή=)
Έψαχνα για συνταγή χωρίς μαγιά, και μόλις τη διάβασα τη δοκίμασα, πολύ εύκολη, πολύ νόστιμη και αφράτη :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρειαζόμουν μια τέτοια συνταγή ζύμης! Καλώς σε βρήκα^^
ΑπάντησηΔιαγραφήτι σημαινουν κ.σ και κ.γ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚουταλακι σουπας(κ.σ) και κουταλακι γλυκου(κ.γ) Ανωνυμε.Πολυ καλη συνταγη μπραβο πανευκολη 100% επιτυχια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ θα τη δοκιμάσω! Τέρμα οι αναμονές!!
ΑπάντησηΔιαγραφή