Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ελαφρύ γλυκάκι με ανανά

…και αφήστε τη δίαιτα από Δευτέρα…DSCN8975

Υλικά
1 κομπόστα ανανά 450 γρ.
1 φακελάκι φρουί ζελέ ανανά
1 φακελάκι σκόνη σαντιγί
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κούπα νερό
1 κούπα γάλα

Εκτέλεση Ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε μέσα το ζελέ.


DSCN8960

Προσθέτουμε στο μείγμα μία κούπα ζουμί από την κομπόστα.
Αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ και βάζουμε στο ψυγείο κρυώσει
πολύ καλά.

DSCN8962

Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και προσθέτουμε μέσα
το γιαούρτι.
Χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα  με σύρμα ή με το μίξερ μέχρι
να αφρατέψει(προσοχή πιτσιλάει!!!).

DSCN8965

Βάζουμε και πάλι στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για πιο γρήγορα
και αφήνουμε μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα του μελιού.
Στο μεταξύ χτυπάμε τη σαντιγί με το γάλα και βάζουμε στο ψυγείο.

DSCN8964

Όταν είναι έτοιμο το μείγμα ζελέ-γιαούρτι,ανακατεύουμε με τη
μισή από τη σαντιγί.

DSCN8967

Κόβουμε τον ανανά της κονσέρβας σε κομμάτια εκτός από 2-3
φέτες και τον προσθέτουμε στο μείγμα.

DSCN8968

Ανακατεύουμε να πάνε τα φρούτα παντού και αδειάζουμε σε ποτήρια
παγωτού.Αφήνουμε στο ψυγείο το γλυκό να κρυώσει καλά και να στερεοποιηθεί
και στολίζουμε με την υπόλοιπη σαντιγί και τα κομμάτια από τον ανανά που
κρατήσαμε.

DSCN9006

ΣΗΜ:Αν ανήκετε σε αυτούς που ακολουθούν……… τη “δίαιτα του ανανά”,τρώγοντας τα
πάντα εκτός από ανανά,αντικαταστήστε τον με άλλο φρούτο ή με φρούτα από κομπόστα κοκτέιλ.
Απολαύστε το τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Είναι απίθανο!

Συνταγές..2

1 σχόλιο:

  1. Τέλειο! Το έκανα τα Χριστούγεννα που θέλαμε κάτι πιο ελαφρύ για μετά το φαγοπότι και όλοι ενθουσιάστηκαν! Ευχαριστούμε για την συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...