…και αφήστε τη δίαιτα από
Δευτέρα…
Υλικά
1 κομπόστα ανανά 450 γρ.
1 φακελάκι φρουί ζελέ ανανά
1 φακελάκι σκόνη σαντιγί
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κούπα νερό
1 κούπα γάλα
Εκτέλεση Ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε μέσα το ζελέ.
Προσθέτουμε στο μείγμα μία κούπα ζουμί από την κομπόστα.
Αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ και βάζουμε στο ψυγείο κρυώσει
πολύ καλά.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και προσθέτουμε μέσα
το γιαούρτι.
Χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα με σύρμα ή με το μίξερ μέχρι
να αφρατέψει(προσοχή πιτσιλάει!!!).
Βάζουμε και πάλι στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για πιο γρήγορα
και αφήνουμε μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα του μελιού.
Στο μεταξύ χτυπάμε τη σαντιγί με το γάλα και βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν είναι έτοιμο το μείγμα ζελέ-γιαούρτι,ανακατεύουμε με τη
μισή από τη σαντιγί.
Κόβουμε τον ανανά της κονσέρβας σε κομμάτια εκτός από 2-3
φέτες και τον προσθέτουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε να πάνε τα φρούτα παντού και αδειάζουμε σε ποτήρια
παγωτού.Αφήνουμε στο ψυγείο το γλυκό να κρυώσει καλά και να στερεοποιηθεί
και στολίζουμε με την υπόλοιπη σαντιγί και τα κομμάτια από τον ανανά που
κρατήσαμε.
ΣΗΜ:Αν ανήκετε σε αυτούς που ακολουθούν……… τη “δίαιτα του ανανά”,τρώγοντας τα
πάντα εκτός από ανανά,αντικαταστήστε τον με άλλο φρούτο ή με φρούτα από κομπόστα κοκτέιλ.
Απολαύστε το τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Είναι απίθανο!
Υλικά
1 κομπόστα ανανά 450 γρ.
1 φακελάκι φρουί ζελέ ανανά
1 φακελάκι σκόνη σαντιγί
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κούπα νερό
1 κούπα γάλα
Εκτέλεση Ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε μέσα το ζελέ.
Προσθέτουμε στο μείγμα μία κούπα ζουμί από την κομπόστα.
Αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ και βάζουμε στο ψυγείο κρυώσει
πολύ καλά.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και προσθέτουμε μέσα
το γιαούρτι.
Χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα με σύρμα ή με το μίξερ μέχρι
να αφρατέψει(προσοχή πιτσιλάει!!!).
Βάζουμε και πάλι στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για πιο γρήγορα
και αφήνουμε μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα του μελιού.
Στο μεταξύ χτυπάμε τη σαντιγί με το γάλα και βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν είναι έτοιμο το μείγμα ζελέ-γιαούρτι,ανακατεύουμε με τη
μισή από τη σαντιγί.
Κόβουμε τον ανανά της κονσέρβας σε κομμάτια εκτός από 2-3
φέτες και τον προσθέτουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε να πάνε τα φρούτα παντού και αδειάζουμε σε ποτήρια
παγωτού.Αφήνουμε στο ψυγείο το γλυκό να κρυώσει καλά και να στερεοποιηθεί
και στολίζουμε με την υπόλοιπη σαντιγί και τα κομμάτια από τον ανανά που
κρατήσαμε.
ΣΗΜ:Αν ανήκετε σε αυτούς που ακολουθούν……… τη “δίαιτα του ανανά”,τρώγοντας τα
πάντα εκτός από ανανά,αντικαταστήστε τον με άλλο φρούτο ή με φρούτα από κομπόστα κοκτέιλ.
Απολαύστε το τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Είναι απίθανο!
Τέλειο! Το έκανα τα Χριστούγεννα που θέλαμε κάτι πιο ελαφρύ για μετά το φαγοπότι και όλοι ενθουσιάστηκαν! Ευχαριστούμε για την συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφή