Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Moσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας

Η συνταγή είναι παραλλαγή του φημισμένου πολίτικου πιάτου
”Χιουνκιάρ Μπεγεντί”


SV104083

Υλικά
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 1/2 κιλό μοσχάρι σε κύβους
3 ντομάτες μεγάλες αποφλιωμένες και πολτοποιημένες
1 κ.σ. κέτσαπ
αλάτι,πιπέρι

για τη μπεσαμέλ
6 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
3 κ.σ. αλεύρι
1 κούπα γάλα ζεστό
100 γρ.διάφορα πικάντικα τυριά
3 κ.σ.κρέμα γάλακτος light
αλάτι,πιπέρι

2 μεγάλες ή 3 μέτριες μελιτζάνες ψημένες και καθαρισμένες

Εκτέλεση
Σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι στο ζεστό λάδι.
 
SV104008 

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του
κρέατος και τα σοτάρουμε και αυτά.

SV104010

Ρίχνουμε στη συνέχεια την ντομάτα,την κέτσαπ,
αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε,μέχρι να
μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με λίγη
σάλτσα.Αν δούμε ότι χρειάζεται νερό,προσθέτουμε
λίγο,ζεστό πάντα. 

SV104011

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
Στο λάδι ή το βούτυρο σοτάρουμε το αλεύρι και
προσθέτουμε το ζεστό γάλα.Ανακατεύουμε γρήγορα
και μόλις πήξει η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το τυρί,την κρέμα,αλάτι και πιπέρι.

SV104012

Ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες,τις οποίες έχουμε ψήσει
προηγουμένως,στο μάτι της κουζίνας ή στο φούρνο.
Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε πολύ πολύ μικρά
κομμάτια.

SV104013

Τις προσθέτουμε στο μείγμα της μπεσαμέλ και
ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά!

SV104014

SV104015

Σερβίρουμε το φαγητό βάζοντας μια μερίδα από τον πουρέ μελιτζάνας και από
πάνω μια μερίδα από το κοκκινιστό μοσχαράκι. 

SV104084

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...