Ένα γλυκάκι …..μούρλια!!!
Υλικά
1 τσουρέκι μπαγιάτικο σε φέτες 1 εκ. χωρίς την κόρα
βιτάμ
για το σιρόπι
1 1/2 κούπας νερό
1 1/2 κούπας ζάχαρη
για την κρέμα
6 κούπες φρέσκο γάλα
3/4 κούπας αλεύρι
1 3/4 κούπας ζάχαρη
3 κρόκους ελαφρά χτυπημένους
2 βανίλιες
για το στόλισμα
σαντιγί ή
γλυκό του κουταλιού ή
ganache σοκολάτας
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βράζοντας για 5 λεπτά
τη ζάχαρη με το νερό.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 36x27 εκ.
Ετοιμάζουμε το τσουρέκι μας.Απλώνουμε τις φέτες
και τις αλείφουμε ελαφρά με ΒΙΤΑΜ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς για 10-12 λεπτά.
Σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι το τσουρέκι μας
μόλις βγει από το φούρνο.Αν το τσουρέκι είναι αρκετά
μαλακό από μόνο του μη ρίξετε όλο το σιρόπι,αλλά
τόσο όσο είναι αρκετό για να σιροπιαστεί επαρκώς.
Ετοιμάζουμε την κρέμα μας βάζοντας όλα μαζί τα
υλικά σε κατσαρόλα και βράζοντας μέχρι να πήξει.
Η κρέμα δεν πήζει πάρα πολύ,έτσι πρέπει να είναι
μη σας ξενίζει αυτό,κρυώνοντας γίνεται όπως πρέπει.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσουρεκιού.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και το βάζουμε
στο ψυγείο.
Είναι καλύτερα να φτιάξουμε το γλυκό από την προηγούμενη μέρα
και να αφήσουμε να μείνει όλη νύχτα στο ψυγείο για να ενωθούν
οι γεύσεις και να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα.
Στολίζουμε το γλυκό όπως μας αρέσει.
Εγώ το προτιμώ με σαντιγί και καβουρδισμένο αμυγδαλάκι.
Η Νόπη μάς το προτείνει με γλυκό του κουταλιού,σε μικρή ποσότητα,
ή μια απλή ganache σοκολάτας.
Διαλέξτε ό,τι σας αρέσει και απολαύστε το δροσερό και υπέροχο αυτό γλυκό!!!
Την φανταστική κρέμα της συνταγής μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε
και σε άλλες παρασκευές που απαιτούν τη χρήση κρέμας.
Συνταγή από τη φίλη μου Νόπη.
Υλικά
1 τσουρέκι μπαγιάτικο σε φέτες 1 εκ. χωρίς την κόρα
βιτάμ
για το σιρόπι
1 1/2 κούπας νερό
1 1/2 κούπας ζάχαρη
για την κρέμα
6 κούπες φρέσκο γάλα
3/4 κούπας αλεύρι
1 3/4 κούπας ζάχαρη
3 κρόκους ελαφρά χτυπημένους
2 βανίλιες
για το στόλισμα
σαντιγί ή
γλυκό του κουταλιού ή
ganache σοκολάτας
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βράζοντας για 5 λεπτά
τη ζάχαρη με το νερό.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 36x27 εκ.
Ετοιμάζουμε το τσουρέκι μας.Απλώνουμε τις φέτες
και τις αλείφουμε ελαφρά με ΒΙΤΑΜ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς για 10-12 λεπτά.
Σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι το τσουρέκι μας
μόλις βγει από το φούρνο.Αν το τσουρέκι είναι αρκετά
μαλακό από μόνο του μη ρίξετε όλο το σιρόπι,αλλά
τόσο όσο είναι αρκετό για να σιροπιαστεί επαρκώς.
Ετοιμάζουμε την κρέμα μας βάζοντας όλα μαζί τα
υλικά σε κατσαρόλα και βράζοντας μέχρι να πήξει.
Η κρέμα δεν πήζει πάρα πολύ,έτσι πρέπει να είναι
μη σας ξενίζει αυτό,κρυώνοντας γίνεται όπως πρέπει.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσουρεκιού.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και το βάζουμε
στο ψυγείο.
Είναι καλύτερα να φτιάξουμε το γλυκό από την προηγούμενη μέρα
και να αφήσουμε να μείνει όλη νύχτα στο ψυγείο για να ενωθούν
οι γεύσεις και να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα.
Στολίζουμε το γλυκό όπως μας αρέσει.
Εγώ το προτιμώ με σαντιγί και καβουρδισμένο αμυγδαλάκι.
Η Νόπη μάς το προτείνει με γλυκό του κουταλιού,σε μικρή ποσότητα,
ή μια απλή ganache σοκολάτας.
Διαλέξτε ό,τι σας αρέσει και απολαύστε το δροσερό και υπέροχο αυτό γλυκό!!!
Την φανταστική κρέμα της συνταγής μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε
και σε άλλες παρασκευές που απαιτούν τη χρήση κρέμας.
Συνταγή από τη φίλη μου Νόπη.
Έφτιαξα χτες το υπέροχο αυτό γλυκάκι, μόνο που το έκανα με φρυγανιές (μεγάλες) τις σιρόπιασα με τη δόση που δίνεις(έριξα και λίγη κανέλα), έβαλα τη φοβερή αυτή κρέμα και τέλος χτύπησα σαντιγί και έβαλα απο πάνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο!! Πολύ γλυκό, οτι πρέπει για εκεί που προορίζεται! ;) Όταν έχω θα το κάνω και με τσουρέκι!!
Μπράβο σας κορίτσια!!
Σας ευχαριστώ!!! =)
Τι να πω, μπραβο! Η γεύση του τσουρεκιού με την υπέροχη κρέμα είναι το κάτι άλλο ! Δεν νομίζω ότι θα προλάβουμε μέχρι αύριο να δούμε πώς θα είναι την επόμενη μέρα, ούτε στο ψυγείο δεν το βάλαμε και έχει μείνει ελάχιστο! Άδειασε και η κατάψυξη...! Του άντρα μου δεν του αρέσει το τσουρέκι και έτσι δεν ξέρω τι να το κάνω όταν μου φέρνει η μαμά μου, τώρα έμαθα γιατί του άρεσε πάρα πολύ, το αστείο είναι οτι πριν να το κάνω μου έλεγε έλα τώρα βλακείες κάνε κανένα γλυκό της προκοπής. Νομίζω οτι τώρα θα γίνει το γλυκάκι του...! Να είσαι καλά, πολύ χάρηκα που σε ξαναβρήκα !ΙΩΑΝΝΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Ιωάννα μου!!
ΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι με όσα μου γράφεις!!!!
Να'σαι καλά!!
Χάρηκα που βρεθήκαμε ξανά μετά από τόσους μήνες!!!!!!!!!!!
Επιτέλους!
Να περνάς καλά και να μαγειρεύεις καλύτερα!
Φιλάκια από μένα
Α.
Αλεξάνδρα μου, υπέροχο, πολύ καλή συνταγή. Το έκανα και δεύτερη μέρα αλλά επειδή δεν μου έφτανε το τσουρέκι για να φτιάξω ένα ταψάκι, έκανα το ίδιο αλλά με παραλλαγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈβαλα δηλαδή σε ατομικά μπωλάκια, με κομμένες τις φέτες του τσουρεκιού σε διάμετρο ίδια με τα μπωλ , δεν τα έψησα όμως στο φούρνο και, ακολούθησα την υπόλοιπη συνταγή. Πολύ καλό και έτσι, το ξετινάξαμε !!!!
Ευχαριστούμε !