Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Σπιτικά Pretzel

 
Τραγανά εξωτερικά και αφράτα στο εσωτερικό
τους,τα αλμυρά αυτά ψωμάκια αποτελούν
υπέροχο σνακ για όλες τις ώρες!!!




Υλικά
3/4 κούπας ζεστό νερό
1 1/4 κ.γ. μαγιά ξερή
2 κούπες αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι

για το άλειμμα των Pretzel
1 αβγό
1 κ.γ. νερό
αλάτι χοντρό

Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και αφήνουμε για λίγο να αφρίσει.

SV109572

SV109573

Προσθέτουμε αλεύρι,αλάτι και ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε για 15’ το ζυμάρι να φουσκώσει.

SV109574

SV109575

Κόβουμε και σχηματίζουμε τα πρέτζελ.Φτιάχνουμε ό,τι σχέδιο
μας αρέσει.Εγώ με την κόρη μου φτιάξαμε γράμματα.

SV109576

Χτυπάμε νερό και αβγό.Αλείφουμε τα κουλουράκια
και πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι.

SV109577

Αφήνουμε για 15’-20’,να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,
μέχρι να ροδίσουν.

SV109585

ΣΗΜ:Η παραπάνω δόση δίνει μικρό αριθμό πρέτζελ,
τα οποία είναι προτιμότερο να καταναλωθούν την ίδια μέρα.
Σε αντίθετη περίπτωση,φυλάξτε τα καλά κλεισμένα μέσα
σε σακούλα τροφίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...