Μια επαγγελματική συνταγή άκρως πετυχημένη!!!
Υλικά
για τη βάση
4 αβγά
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φακελάκι baking powder
για την κρέμα
1 morfat στο τενεκεδάκι
1 philadelphia light(200 gr.)
2 κρόκους αβγών
1 κούπα άχνη
λίγο κονιάκ
για το σιρόπι
4 κ.σ.νερό
3 κ.σ. νες καφέ
κακάο για να καλύψουμε την επιφάνεια
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης σε μπολ και χτυπάμε
με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά.
Αδειάζουμε το χτυπημένο μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς
μέχρι να βγαίνει στεγνή η μύτη του μαχαιριού όταν τη
βυθίσουμε στο κέικ.
Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και
αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι
να αφρατέψει το μείγμα μας καλά.
Ετοιμάζουμε και το σιρόπι για το βρέξιμο της βάσης.
Χωρίζουμε τη βάση μας σε 2 ή 3 πάτους(εγώ χωρίζω σε 3)
Βρέχουμε ελαφρά τον κάθε πάτο με το σιρόπι που ετοιμάσαμε.
Απλώνουμε την αντίστοιχη ποσότητα της κρέμας στον κάθε πάτο.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε
με τα υλικά μας.
Κοσκινίζουμε την επιφάνεια με μπόλικο κακάο!
Πριν το σερβίρουμε ,αφήνουμε να μείνει μερικές ώρες στο ψυγείο
για να ενωθούν τα υλικά.
Για μένα μακράν το καλύτερο Tiramisu!!!!
Πράγματι..είναι ένα Υπέροχο τιραμισού!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολο, με λίγα υλικά, και αρκετά ελαφρύ για γλυκό!! Το ευχαριστηθήκαμε!!
Μπράβο σου Αλέκα !!!
=)
Απλά τέλειο!
Αλεξάνδρα να σε ρωτήσω, μπορώ να βάλω μασκαρπόνε αντί για φιλαδέλφεια? και αντί για νες καφέ, πως θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω εσπρέσο που μου αρέσει περισσότερο το άρωμά του?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ
Καλησπέρα Εύη μου.
ΔιαγραφήΚαι βέβαια μπορεις να χρησιμοποιήσεις μασκαρπόνε και εσπρέσο στη θέση του τυριού κρέμα και του Νες αντίστοιχα.
Θα γίνει εξαιρετικό!!!!
Θα περιμένω εντυπώσεις....
Καλό βράδυ και καλή επιτυχία,
Α.
Τελικά μάλλον έκανα παραλλαγή της συνταγής, αλλά βγήκε υπέροχο, εύκολα και γρήγορα. Όλοι έγλυφαν τα δάχτυλά τους! Μασκαρπόνε δεν βρήκα, οπότε έβαλα φιλαδέλφεια. Ο καλός μου ήθελε το παντεσπάνι καφετί, οπότε έβαλα κ λίγο κακάο. Μάλλον το ταψάκι μου είναι πιο μεγάλο από της συνταγής και δεν έγινε τόσο ψηλό, οπότε το κόψαμε στα δύο. Κονιάκ δεν είχα κι έβαλα μαύρο ρούμι. Για τα υπόλοιπα ακολούθησα τη συνταγή σου! Και λέω να την ξανακάνω σήμερα γιατί το ζητάνε κι άλλοι. χαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Εύη μου.
ΔιαγραφήΟι αλλαγές δεν ήταν και τόσο φοβερές για να αλλάξουν το αποτέλεσμα για ένα γλυκό ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ούτως ή άλλος!!!
Χαίρομαι παρα πολύ που το ευχαριστηθήκατε!!
Να'σαι καλά κορίτσι μου.
Υ.Γ.Το παντεσπάνι είναι εξαιρετικό και για άλλες τούρτες να έχεις υπ'όψιν.
Καλή συνέχεια,
Α.
ηθελα να κανω μια ερωτηση...τι αλλο μπορουμε να βαλουμε στην συνταγη αντι για το μορφατ?Ειμαι στο εξωτερικο και ειναι πολυ δυσκολο να το βρω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα !
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην κρέμα που έχει κρόκους αυγών δεν τη ψήνουμε?