Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Μπισκοτάκια σάντουιτς

Δυο-δυο!!!

SV101527

Υλικά
240 γρ.(1 3/4 κούπας)αλεύρι
1/4 κ.γ. αλάτι
80 γρ.(3/4 κούπας)ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
150 γρ. (2/3 κούπας)βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
1 αβγό
2κ.γ. ξύσμα λεμόνι (προαιρετικά)

μαρμελάδα της επιλογής σας για το γέμισμα
λίγη άχνη επιπλέον

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε αλεύρι,ζάχαρη,αλάτι σε ένα μπολ.

SV101470

Σε άλλο μπολ βάζουμε αβγό,βούτυρο,βανίλιες
και το ξύσμα αν χρησιμοποιήσουμε

SV101469

και χτυπάμε για πολύ λίγο με το μίξερ.

SV101471

Ενώνουμε τα δύο μείγματα.

SV101472

Ζυμώνουμε ίσα να ενωθούν τα υλικά και σχηματίζουμε
μία μπάλα.
Το ζυμάρι μας κολλάει ελαφρά.
Δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι!

SV101473

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε σε
φύλλο πάχους 4-5 χιλιοστών.
Κόβουμε με κουπ-πατ κομμάτια ζύμης.

SV101481

Κόβουμε μικρότερα κομμάτια από το εσωτερικό
των μισών κομματιών για να φαίνεται η γέμιση
που θα βάλουμε όταν ενώσουμε τα μπισκότα μας.

SV101482

Βάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά περίπου.
Τα μπισκοτάκια δεν παίρνουν χρώμα από πάνω.

SV101488

Βάζουμε στις ολόκληρες βάσεις,αφού γυρίσουμε την
κάτω πλευρά πάνω,μια κουταλιά από τη μαρμελάδα
της αρεσκείας μας.

SV101491

Τα κομμάτια που θα βάλουμε από πάνω τα περνάμε
πρώτα από άχνη ζάχαρη και από τις δύο μεριές.

SV101492

SV101494

Σκεπάζουμε τα μπισκοτάκια μας.

SV101496

Χρησιμοποιήστε ό,τι μαρμελάδα σας αρέσει και παίξτε με
τα χρώματα!!! Είναι πεντανόστιμα !!!

SV101524

3 σχόλια:

  1. Τα έφτιαξα, με γέμιση μερέντα όμως, μιας και μας αρέσει η σοκολάτα!!!
    Θεικά, νομίζω τα καλύτερα μπισκότα που έχω φάει ακόμα και από τα αγοραστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα μπισκοτάκια τα φτιάχνω από τότε που πρωτοανέβηκε η συνταγή πριν 4-5 χρόνια δλδ και τα λατρεύουμε!Και όμορφα είναι και πεντανόστιμα.Πολλά μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποσο μπισκοτα βγαινουν με αυτη τη συνταγη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...