Δυο-δυο!!!
Υλικά
240 γρ.(1 3/4 κούπας)αλεύρι
1/4 κ.γ. αλάτι
80 γρ.(3/4 κούπας)ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
150 γρ. (2/3 κούπας)βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
1 αβγό
2κ.γ. ξύσμα λεμόνι (προαιρετικά)
μαρμελάδα της επιλογής σας για το γέμισμα
λίγη άχνη επιπλέον
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε αλεύρι,ζάχαρη,αλάτι σε ένα μπολ.
Σε άλλο μπολ βάζουμε αβγό,βούτυρο,βανίλιες
και το ξύσμα αν χρησιμοποιήσουμε
και χτυπάμε για πολύ λίγο με το μίξερ.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα.
Ζυμώνουμε ίσα να ενωθούν τα υλικά και σχηματίζουμε
μία μπάλα.
Το ζυμάρι μας κολλάει ελαφρά.
Δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι!
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε σε
φύλλο πάχους 4-5 χιλιοστών.
Κόβουμε με κουπ-πατ κομμάτια ζύμης.
Κόβουμε μικρότερα κομμάτια από το εσωτερικό
των μισών κομματιών για να φαίνεται η γέμιση
που θα βάλουμε όταν ενώσουμε τα μπισκότα μας.
Βάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά περίπου.
Τα μπισκοτάκια δεν παίρνουν χρώμα από πάνω.
Βάζουμε στις ολόκληρες βάσεις,αφού γυρίσουμε την
κάτω πλευρά πάνω,μια κουταλιά από τη μαρμελάδα
της αρεσκείας μας.
Τα κομμάτια που θα βάλουμε από πάνω τα περνάμε
πρώτα από άχνη ζάχαρη και από τις δύο μεριές.
Σκεπάζουμε τα μπισκοτάκια μας.
Χρησιμοποιήστε ό,τι μαρμελάδα σας αρέσει και παίξτε με
τα χρώματα!!! Είναι πεντανόστιμα !!!
Υλικά
240 γρ.(1 3/4 κούπας)αλεύρι
1/4 κ.γ. αλάτι
80 γρ.(3/4 κούπας)ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
150 γρ. (2/3 κούπας)βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
1 αβγό
2κ.γ. ξύσμα λεμόνι (προαιρετικά)
μαρμελάδα της επιλογής σας για το γέμισμα
λίγη άχνη επιπλέον
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε αλεύρι,ζάχαρη,αλάτι σε ένα μπολ.
Σε άλλο μπολ βάζουμε αβγό,βούτυρο,βανίλιες
και το ξύσμα αν χρησιμοποιήσουμε
και χτυπάμε για πολύ λίγο με το μίξερ.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα.
Ζυμώνουμε ίσα να ενωθούν τα υλικά και σχηματίζουμε
μία μπάλα.
Το ζυμάρι μας κολλάει ελαφρά.
Δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι!
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε σε
φύλλο πάχους 4-5 χιλιοστών.
Κόβουμε με κουπ-πατ κομμάτια ζύμης.
Κόβουμε μικρότερα κομμάτια από το εσωτερικό
των μισών κομματιών για να φαίνεται η γέμιση
που θα βάλουμε όταν ενώσουμε τα μπισκότα μας.
Βάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά περίπου.
Τα μπισκοτάκια δεν παίρνουν χρώμα από πάνω.
Βάζουμε στις ολόκληρες βάσεις,αφού γυρίσουμε την
κάτω πλευρά πάνω,μια κουταλιά από τη μαρμελάδα
της αρεσκείας μας.
Τα κομμάτια που θα βάλουμε από πάνω τα περνάμε
πρώτα από άχνη ζάχαρη και από τις δύο μεριές.
Σκεπάζουμε τα μπισκοτάκια μας.
Χρησιμοποιήστε ό,τι μαρμελάδα σας αρέσει και παίξτε με
τα χρώματα!!! Είναι πεντανόστιμα !!!
Τα έφτιαξα, με γέμιση μερέντα όμως, μιας και μας αρέσει η σοκολάτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘεικά, νομίζω τα καλύτερα μπισκότα που έχω φάει ακόμα και από τα αγοραστά!
Αυτά τα μπισκοτάκια τα φτιάχνω από τότε που πρωτοανέβηκε η συνταγή πριν 4-5 χρόνια δλδ και τα λατρεύουμε!Και όμορφα είναι και πεντανόστιμα.Πολλά μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοσο μπισκοτα βγαινουν με αυτη τη συνταγη?
ΑπάντησηΔιαγραφή