Έτοιμα σε χρόνο dt!
Υλικά
1 1/2 κούπας αλεύρι
1/4 κούπας κακάο
1κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ.baking powder
1/3 κούπας ηλιέλαιο
1/2 κούπας ζάχαρη λευκή
1/2 κούπας ζάχαρη καστανή
2 πολύ ώριμες μπανάνες λιωμένες
1 αβγό
Εκτέλεση
Βάζουμε τα 5 πρώτα υλικά σε ένα μπολ.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αβγό τις 2 ζάχαρες και το ηλιέλαιο.
Ανακατεύουμε ελαφρά με τον αβγοδάρτη και προσθέτουμε τις
λιωμένες μπανάνες.
Ενώνουμε τα 2 μείγματα.
Ανακατεύουμε απαλά ίσα να βραχούν τα στερεά υλικά.
Αδειάζουμε σε φόρμα για muffins.
Η συνταγή δίνει 6 jumbo ή 12 μικρά muffins.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο
για περίπου 18-20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν 10 λεπτά.
Τοποθετούμε τα muffins σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Καλημερα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπεροχα,σπιτικα muffins!!
Ολο το μυστικο ειναι στο ανακατεμα των στερεων υλικων με τα υγρα πραγματικα,ισα ισα να ενωθουν!!
Ετσι παιρνουμε τα ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΑ muffins!! Εγω εβαλα και τσιπς σοκολατας! Φτιαξτε τα οπωσδηποτε!!
Φιλικα,Α/Μ
Πεντανοστιμα, αφρατα, μυρωδατα και οσο περνουν οι μερες ακομα καλυτερα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ
Αλεξανδρα μου μπορω να παραλειιψω το κακαο σ' αυτα τα muffins;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα.
ΔιαγραφήΑν αφαιρέσεις το αλεύρι θα χρειαστεί να
προσθέσεις λίγο παραπάνω αλεύρι,
αν και προσωπικά δεν το εχω δοκιμάσει,
υποθέτω πως θα χρειαστείς περίπου 2-3 κ.σ. επιπλέον.
Καλή επιτυχία...
Α.
Σε ευχαριστω πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφή