Print Friendly and PDF

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Πεϊνιρλί βήμα βήμα

Δοκιμή;
Απαραίτητη!!!

SV105850



Υλικά

ζυμάρι πίτσας της επιλογής σας
κίτρινα τυριά της αρεσκείας σας
αλλαντικά αν σας αρέσουν
λίγο νεράκι για να βρέξουμε το ζυμάρι μας
βούτυρο καλής ποιότητας για να αλείψετε τα πεϊνιρλί όταν ψηθούν


Εκτέλεση
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μπαλάκια ανάλογα με το
πόσο μεγάλα ή μικρά θέλουμε να κάνουμε τα πεϊνιρλί μας.
Τους δίνουμε λίγο μακρόστενο σχήμα.

SV106182


Επάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια με ένα μικρό πλαστράκι
ανοίγουμε τη ζύμη μας.

SV106184


Βάζουμε το τυρί από άκρη σε άκρη.

SV106187


Σηκώνουμε τις άκρες της μιας πλευράς του πεϊνιρλι και τις φέρνουμε
πάνω από τη γέμιση.

SV106190


Βρέχουμε ελαφρά με ένα πινελάκι,σηκώνουμε τις αντίστοιχες απέναντι
πλευρές και πατάμε να κολλήσουν μεταξύ τους.

SV106192


Μπορούμε να φτιάξουμε μινι ή και μεγάλα πεΪνιρλί.
Αραδειάζουμε σε ταψάκι.

SV106198


Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν!
Βρέχουμε με ένα πινελάκι όλη την επιφάνεια τους
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς C,
με αντιστάσεις πάνω-κάτω, για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

SV106201

ΣΗΜ:΄Οταν τα βγάλουμε από το φούνο τα αλείφουμε σε όλη
την επιφάνεια τους με βουτυράκι,που έχουμε τσιμπήσει με
ένα πιρούνι.

SV105849

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...