Ένα γλυκό "αφρός"που θα το λατρέψουν όλοι.
Υλικά
για την καραμέλα
1,5 κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές νερό
ελάχιστο κρεμόριο ή μερικές σταγόνες λεμόνι
για τη μαρέγκα
12 ασπράδια αυγών
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι κρεμόριο
λίγη βανίλια
Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά της καραμέλας να βράσουν ώσπου να πάρουν ανοιχτό
καστανό χρώμα.Αδειάζουμε την καραμέλα μέσα σε φόρμα για κέικ 25 εκ.
και τη γυρνάμε έτσι ώστε να καλυφθούν τα τοιχώματα από την καραμέλα.
Προσέχουμε να μην καούμε γιατί η θερμοκρασία της καραμέλας είναι πολύ υψηλή!!
Χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ να
πήξουν και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε πρώτα τη βανίλια
και ύστερα τη ζάχαρη σε 2 δόσεις.
Χτυπάμε μέχρι η μαρέγκα να γίνει σφιχτή και να στέκεται σε ό,τι
σχήμα της δώσουμε.
Τη βάζουμε κουταλιές κουταλιές μέσα στη φόρμα και τη στρώνουμε
με τη σπάτουλα για να μη μείνουν κενά.
Σε ένα βαθουλό ταψάκι βάζουμε νερό και τοποθετούμε μέσα στη
φόρμα με τη μαρέγκα.
Ψήνουμε το σουφλέ στους 175 βαθμούς 55-60 λεπτά.
Όταν ψηθεί βγάζουμε τη φόρμα, αφήνουμε να κρυώσει και
αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Ρίχνουμε μέσα στη φόρμα 3-4 κουταλιές νερό.
Ζεσταίνουμε να διαλυθεί η καραμέλα που έμεινε σε αυτή και
περιχύνουμε το σουφλέ. Πασπαλίζουμε με αμυγδαλάκι καβουρντισμένο.
ΣΗΜ:Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όμορφες φόρμες της αρεσκείας σας
και να δώσετε στη μαρέγκα σας υπέροχα σχήματα που θα εντυπωσιάσουν!
Συνταγή της κυρίας Αλεξιάδου.
Υλικά
για την καραμέλα
1,5 κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές νερό
ελάχιστο κρεμόριο ή μερικές σταγόνες λεμόνι
για τη μαρέγκα
12 ασπράδια αυγών
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι κρεμόριο
λίγη βανίλια
Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά της καραμέλας να βράσουν ώσπου να πάρουν ανοιχτό
καστανό χρώμα.Αδειάζουμε την καραμέλα μέσα σε φόρμα για κέικ 25 εκ.
και τη γυρνάμε έτσι ώστε να καλυφθούν τα τοιχώματα από την καραμέλα.
Προσέχουμε να μην καούμε γιατί η θερμοκρασία της καραμέλας είναι πολύ υψηλή!!
Χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ να
πήξουν και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε πρώτα τη βανίλια
και ύστερα τη ζάχαρη σε 2 δόσεις.
Χτυπάμε μέχρι η μαρέγκα να γίνει σφιχτή και να στέκεται σε ό,τι
σχήμα της δώσουμε.
Τη βάζουμε κουταλιές κουταλιές μέσα στη φόρμα και τη στρώνουμε
με τη σπάτουλα για να μη μείνουν κενά.
Σε ένα βαθουλό ταψάκι βάζουμε νερό και τοποθετούμε μέσα στη
φόρμα με τη μαρέγκα.
Ψήνουμε το σουφλέ στους 175 βαθμούς 55-60 λεπτά.
Όταν ψηθεί βγάζουμε τη φόρμα, αφήνουμε να κρυώσει και
αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Ρίχνουμε μέσα στη φόρμα 3-4 κουταλιές νερό.
Ζεσταίνουμε να διαλυθεί η καραμέλα που έμεινε σε αυτή και
περιχύνουμε το σουφλέ. Πασπαλίζουμε με αμυγδαλάκι καβουρντισμένο.
ΣΗΜ:Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όμορφες φόρμες της αρεσκείας σας
και να δώσετε στη μαρέγκα σας υπέροχα σχήματα που θα εντυπωσιάσουν!
Συνταγή της κυρίας Αλεξιάδου.
Τους κροκους τι τους κανουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήκρεμα ζαχαροπλαστικης
ΑπάντησηΔιαγραφή