Print Friendly and PDF

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Καλτσόνε βήμα βήμα

Σίγουρα οι περισσότεροι ξέρετε να φτιάχνετε καλτσόνε!
Ας μην ξεχνάμε όμως και όλους αυτούς που
κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα στην κουζίνα.
 

 SV106796

Παίρνουμε το ζυμάρι της αρεσκείας μας, εγώ χρησιμοποιώ τo  ζυμάρι για πίτσα.
Χωρίζουμε κομμάτια από τη ζύμη μας ανάλογα με το πόσο μεγάλα
θέλουμε τα καλτσόνε μας.
Βάζουμε λίγο αλευράκι στην επιφάνεια που θα δουλέψουμε.

 SV106779

Ανοίγουμε με ένα πλαστράκι ένα οβάλ φύλλο, όχι πολύ χοντρό.

SV106781

Απλώνουμε στο μισό από το φύλλο μας,χωρίς να
φτάσουμε ως την άκρη, τη σάλτσα για καλτσόνε που θέλουμε.

 SV106782

Προσθέτουμε μπόλικο τυράκι.

SV106784

Σκεπάζουμε σάλτσα και τυρί με το καθαρό κομμάτι του φύλλου μας,
αφήνοντας ένα κομμάτι από το ζυμάρι μας να περισσεύει ,
έτσι ώστε να μπορούμε να κλείσουμε καλά το καλτσόνε.

Βρέχουμε με λίγο νεράκι την άκρη που περισσεύει και ενώνουμε.

SV106785

Το καλτσόνε μας είναι έτοιμο.

SV106786
 
Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε 2-3 σημεία.

SV106790

Βάζουμε σε ταψάκι και αφήνουμε περίπου 20-25 λεπτά να φουσκώσει.
Βρέχουμε με ένα πινελάκι την επιφάνεια .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς,
μέχρι να ροδίσει, περίπου μισή ώρα ανάλογα πάντα με το φούρνο.

SV106799

2 σχόλια:

  1. Τι να λέμε τώρα τα έφτιαξα με την σάλτσα για καλτσόνε και τα προτείνω σε όσες δεν τα δοκίμασαν ακόμη.
    Αλεξάνδρα σε ευχαριστώ πολύ από όταν βρήκα το blog σου μπήκα στην κουζίνα.

    Μία ερώτηση μπορώ να τα φτιάξω να τα καταψύξω και να τα ψήσω άλλη μέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα καλή μου φίλη.

      Δε φαντάζεσαι πόσο χάρηκα που σου άρεσαν οι συνταγές μου!!!

      Και βέβαια μπορεις να τα καλτσόνε,να τα καταψύξεις και να τα ψήσεις,αφού τα ξεπαγώσεις,μια άλλη μέρα που θα τα χρειάζεσαι....

      Να έχεις ένα όμορφο βράδυ,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...