Αχ! Σούλα!!!
Υλικά
3 αβγά χωρισμένα ασπράδια από κρόκους
238 γρ. γάλα
225 γρ. σπορέλαιο
1 1/4 κούπας ζάχαρη
1 1/2 κούπας αλεύρι
1 baking powder
1 βανίλια
για το σιρόπι της επικάλυψης
250 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. γάλα
50 γρ. άχνη ζάχαρη
ινδοκάρυδο για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα ασπράδια με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι
να σχηματιστεί μαρέγκα.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους με το σπορέλαιο και χτυπάμε
με το μίξερ.
Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μερικά
λεπτά ακόμη,3 με 4.
Βάζουμε μέσα στο μπολ τη μισή από τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με
σπάτουλα απαλά από κάτω προς τα πάνω να ενσωματωθεί.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με την υπόλοιπη μαρέγκα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 32 εκ.και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει.Το χωρίζουμε σε κομμάτια.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι της επικάλυψης σε κατσαρόλα
να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Παίρνουμε τα κομμάτια του κέικ και τα βουτάμε στο σιρόπι
να καλυφθούν γύρω γύρω.
Στη συνέχεια τα περνάμε από το ινδοκάρυδο να καλυθούν καλά.
Αφήνουμε λίγο να στερεοποιηθούν και σερβίρουμε.
ΣΗΜ:Όταν κόβουμε το γλυκό θα πρέπει να έχει τρία χρώματα:του κέικ,της σοκολάτας
και φυσικά της καρύδας.
Τη συνταγή μάς έστειλε η φίλη μας Σούλα.
Σαν τα lamingtons,μονο πιο ζουμερά φαίνονται. Θα τα δοκιμασω συντομα
ΑπάντησηΔιαγραφή